Troubleshooting

Onze missie is bedrijven verantwoord en slim gebruik laten maken van kunststof. Weinig productie-uitval is hierbij onmisbaar. Bij probleemoplossingstrajecten, staat het achterhalen van de oorzaak en identificeren van oplossingen centraal. Het implementeren van oplossingen kan gedaan worden op diverse manieren, waaronder geschreven werkinstructies of trainingen.

Onze proces technologen zijn echte doeners met een knappe kop en hebben ervaring met de betreffende processen, machines en materialen. Buiten eigen inbreng, worden ook de relevante werknemers en afdelingen van het bedrijf betrokken.PSP heeft eigen testfaciliteiten om troubleshoot trajecten te ondersteunen. Dit kan zijn op het gebied van processing (viscositeit, compounderen) of product eigenschappen (trek- of impactsterkte).

 

Troubleshooting Spuitgieten

De productkwaliteit is bij spuitgieten afhankelijk van veel aspecten. Mens, materiaal, methode en machine zorgen samen voor een kwalitatief proces en product. Bij onze troubleshooting trajecten wordt niet alleen rekening gehouden met de methode en machine-instellingen, maar ook de andere aspecten.

Typische praktijkproblemen die bij spuitgieten voorkomen zijn: verbranding, interne spanning, verkeerde maatvoering en optische defecten. Veel instellingen in het proces houden verband met elkaar en hebben meerdere (neven)effecten. Voorbeelden van instelwaardes die invloed hebben op de kwaliteit zijn: injectiesnelheid, nadruk, stuwdruk, koeltijd, matrijs- en massatemperatuur. Onze procestechnologen hebben kennis over deze verbanden en hebben ervaring met het methodisch onderzoeken van onderliggende oorzaken. 

Wat kun je verwachten?

  • Goede probleem definitie
  • Opgedane kennis en data uit experimenten
  • Identificatie van het onderliggende probleem en mogelijke oplossingen
  • Implementatie of advisering van oplossingen en bepaling van de impact

Optimaliseer ook jouw proces

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.