MFI & MVI

Melt Flow Index

Met behulp van de MF30 kan de Melt Flow Index (MFI) van een materiaal worden bepaald. De MFI, ook wel melt flow rate (MFR), toont de mate van stroperigheid van het materiaal. De MFI is een belangrijk kenmerk voor de verwerking van kunststoffen. Bij bepaalde verwerkingstechnieken gaat de voorkeur uit naar een hoge MFI, terwijl bij andere verwerkingstechnieken juist de voorkeur uit gaat naar materialen met een lage MFI.

De MFI wordt bepaald door het materiaal door een kanaalvormige ruimte (capillair) te laten vloeien bij een bepaalde temperatuur en druk. De MFI is afhankelijk van de snelheid waarmee het materiaal uit de capillair vloeit, op basis hiervan wordt de MFI berekend in gram/10 minuten. Een niet zo kleverig materiaal zal snel uit de capillair vloeien en heeft daarom een hoge MFI. Het omgekeerde geldt voor een erg kleverig materiaal , dat vloeit langzamer uit de capillair en heeft daarom een lage MFI.

 

Melt Volume Rate

De melt volume rate (MVR) wordt bepaald op basis van de smeltdichtheid van een materiaal. Vervolgens wordt bepaald hoeveel volume per tijdseenheid door de capillair wordt geperst. De resultaten worden weergegeven in cm3/10 minuten. De MFI wordt standaard uitgevoerd volgens ISO 1133.

 

Vraag nu uw offerte aan via onze handige offertetool.

Heeft u vragen over deze test of wilt u uw materiaal testen volgens een andere norm?

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.