De kunst van spuitgieten | troubleshooting

De ontwikkelingen op het gebied van spuitgieten staan niet stil. Elektrificatie, sneller produceren, lagere uitval, snelle productwissels, krappe procesvenstersetc. De operator staat voor grote uitdagingen. Dat wordt nog versterkt door de grondstoftransitie, waardoor steeds vaker recyclaat en biopolymeren worden toegepast en die weer nieuwe uitdagingen hebben.

 

Speciaal voor de spuitgiet operators organiseert de NRK PVT-kunststofverwerkers de Masterclass Troubleshooting Spuitgieten. Aan het einde van deze masterclass heb je geleerd hoe je problemen op een onderbouwde en gestructureerde manier kan analyseren en oplossen.

Ook gaan we ‘live’ Troubleshooten aan de hand van – door jullie vooraf opgestuurde – praktijkvoorbeelden van een probleem dat je wilt oplossen. Deze masterclass wordt gegeven door Nils Schut (Polymer Science Park) en Robert Maes (Maes Insights). Kortom, een middag vol voorbeelden waarmee je direct zelf aan de slag kunt in jouw bedrijf!

 

Toesturen praktijkvoorbeelden

In het programma is het onderdeel Troubleshooting aan de hand van problemen uit de praktijk opgenomen. Hierin behandelen we jouw spuitgietuitdaging. Dit kan bijvoorbeeld zijn; vloeilijnen in product, onvolledig product of veel te lange cyclus tijden.

 

Iedere deelnemer kan dus een korte probleemomschrijving met foto’s, instelwaardes en/of dataset meesturen, zodat de trainers je kunnen helpen dit probleem op te lossen aan de hand van de besproken methodiek. We kunnen maar een aantal cases behandelen, dus wees snel en volledig!

 

Praktische informatie

Datum: 26 september 2024
Tijd: 13.00 – 17.30 uur
Plaats: Polymer Science Park
Ceintuurbaan 15
8022 AW Zwolle

 

Aanmelden

De bijeenkomst wordt georganiseerd door NRK PVT-kunststofverwerkers en is powered by ChemistryNL. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden van NRK PVT-kunststofverwerkers, NRK-branches en derden. Ga voor meer informatie naar de website van NRK PVT-kunststofverwerkers.
Aanmelden en het toesturen van je praktijk voorbeeld kan tot 20 september door een mail te sturen naar info@pvt.nl. In de week voor de meeting ontvang je het definitieve programma en de laatste info.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.