Materials Platform Kunststof Recyclaat

Met het Materials Platform Kunststof Recyclaat vullen we de duidelijke behoefte in van onze achterban om samenwerking in de kunststofindustrie te bevorderen. Dat doen we door de vraag naar en het aanbod van kunststof recyclaat bij elkaar te brengen. We geven antwoord op de vragen

  • Waar vind ik gerecycled kunststof?
  • Welk type heb ik nodig?
  • Wat is de performance?
  • Hoe bewijs ik gebruik?

Het Materials Platform bestaat uit een fysiek en webbased platform, waarin de vraaggestuurde standaarden een prominente plaats hebben.

 

Fysiek Materials Platform

 

Het Fysieke Materials Platform is een open platform waar in realistische omstandigheden industrieel en toegepast onderzoek plaatsvindt voor de toepassing van recyclaat. Het fysieke platform vindt je bij Polymer Science Park  in Zwolle en heeft de beschikking over state of the art faciliteiten door goede samenwerking met machineleveranciers. Op een effectieve en efficiënte wijze testen wij hier de materiaaleigenschappen verwerkingsmethodeen van recyclaat.

De nieuwste machines en technieken op het gebied van materiaalkarakterisering, opwerkingstechnieken, compoundering en verwerkingstechnieken vind je in het fysieke platform. Bijvoorbeeld een volautomatische spuitgietmachine en Instron testapparatuur.

 

Op het webbased platform zal relevante informatie vanuit de aanbieders van recyclaat én vanuit bestaande onderzoeksprogramma’s breed worden ontsloten. Binnen dit platform worden recyclaat aanbieders en vragers bij elkaar gebracht en geholpen een juiste match te maken.

 

Webbased Materials Platform

Met het Webbased MaterialsPlatform ondersteunen wij bedrijven met behulp van een aantal belangrijke pagina’s:

  • Een vraag en aanbod pagina die het inzetten van recyclaat voor bedrijven eenvoudiger maakt. Daaruit ontstaat een matrix waar de link wordt gemaakt tussen te gebruiken recyclaat materialen en toepassingen uit kunststof. Die informatie is gebaseerd op de ontwikkelende vraaggestuurde standaarden voor recyclaat.
  • Een helpdesk om belemmeringen bij recyclaat gebruik weg te nemen. Deze helpdesk is de burg naar het ontstaan van passende samenwerkingen tussen vragers en aanbieders van recyclaat.
  • Verder zal het webbased platform kennisuitwisseling tussen bedrijven en kennisinstellingen binnen het (internationale) netwerk van Polymer Science Park stimuleren.

Matrixtool

Naast het Materials Platform is er binnen een ander project ook een matrixtool ontwikkeld die kan ondersteunen bij het koppelen van vraag en aanbod. Meer informatie daarover en de tool zelf vind je op deze website.
Wil je meer weten over het Materials Platform? Neem dan contact op met onze projectleider Erwin Zant.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.