Training op maat

Trainingen op maat zijn met name geschikt voor bedrijven die werken met specifieke processen (bijvoorbeeld dikwandig, dunwandig, met of zonder hot runner) en kunststoffen (bijv. pvc, ABS, pc, regrinds, recyclaat). Vaak heeft personeel het ‘trucje’ geleerd, maar ontbreekt echt vakmanschap. Standaard opleidingen en cursussen leveren voor hen te weinig concrete handvaten en zijn nog niet goed vertaald naar de dagelijkse praktijk.

Trainingen op maat vinden vaak plaats op locatie bij de klant. Na een intakegesprek en meeloop middag, wordt de training gebaseerd op de meest voorkomende uitdagingen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

 

Operations bij AVK Plastics

AVK Plastics b.v. is gespecialiseerd in het spuitgieten van dikwandige kunststof producten; straatpotten en pallets. Na een intakegesprek en meeloop middag van een Polymer Science Park trainer, werd duidelijk waar de focus moest liggen in deze maatwerk training. In een vierdaagse training heeft het gehele operations team de training kunnen volgen. Na 2 uur theorie, volgde gelijk 2 uur praktijktraining in kleine groepen. Belangrijk voor AVK was een flexibele maatwerk training die zich richt op materiaal (voornamelijk gerecyclede kunststoffen) en proces parameters in dikwandige producten.

 

 “De klik met onze mensen en jullie trainer was super en heeft ertoe geleid dat iedereen direct cursus materiaal heeft kunnen toepassen”

Durk-Jan de Vries – Operations Manager AVK

 

 

Sales bij ORA Machines

ORA Machines is een totaalleverancier van machines aan de plastic verwerkende industrie. ORA levert en installeert bijvoorbeeld opslag, droog/kristalliseer, transport, spuitgiet en robot apparatuur. Voor het commerciële team van ORA, is een tweedaagse Masterclass Spuitgieten bij Polymer Science Park in Zwolle georganiseerd. In deze maatwerk training is uitvoerig kennis opgedaan over de opbouw en werking van spuitgietmachines. Daarnaast werden ook de verschillende cyclus stappen in theorie en praktijk doorgenomen. De training werd afgesloten met het oefenen van het inrichten en bijstellen van het spuitgietproces. ​

 

“PSP heeft voor ORA een uitstekende en heldere op maat gemaakte cursus gegeven. Het fijne is dat de cursus precies toegespitst was op wat wij als bedrijf nodig hadden. Hierdoor hebben we in twee dagen een grote kennissprong kunnen maken met ons salesteam”​

Wouterus Huijgen – Director Sales NL bij ORA Machines

Hoe mogen wij jouw team versterken?

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.