Pioniers in Gerecycled Kunststof

Sinds kort is het netwerk van Polymer Science Park (PSP) versterkt met Desch/IPP als nieuwe deelnemer. We spraken met Jan Willem Wieringa (CEO Desch Plantpak) en Albert Aufderhaar (Operations Manager IPP Holland) over deze mooie samenwerking.

 

Over Desch/IPP

Desch maakt potten en trays voor de tuinbouw. In haar 6 fabrieken (Polen, Verenigd Koninkrijk en 4 in Nederland) maken ze producten door middel van extrusie, thermovormen en spuitgieten. Dat doen ze voor 95% met gerecycled kunststof. Pioniers in Gerecycled Kunststof

Als echte pioniers op het gebied van gerecycled kunststof werken ze met een passie voor het hergebruiken van kunststoffen. Het begon 40 jaar geleden met het recyclen van oude kledinghangers op kleine schaal en is nu uitgegroeid tot een gevestigde naam in de regio en daarbuiten met 2 fabrieken van IPP Holland in Vroomshoop en Polen. Sinds 2020 is IPP Holland overgenomen door Desch. Voormalig directeur-grootaandeelhouder van IPP Holland Henk Aufderhaar zocht een goed onderkomen voor zijn ‘kindje’. Het aanbod van IPP Holland was complementair aan het aanbod van Desch dat voornamelijk uit trays, thermopotten en luxe EPLA-spuitgietpotten bestaat, daardoor was het een perfecte match. De overname is een mooie stap geweest voor IPP Holland:

 

“Desch doet veel zaken overzee, daar waren wij niet zo groot in. Maar sinds de overname zijn wij daar ook groot in geworden.”

Aldus Albert Aufderhaar, Operations Manager IPP Holland en broer van Henk.

 

Samen sterker

In de aanloop naar het Nationaal Kunststof Congres en Future Proof Plastics in 2023, is Jan Willem vanuit zijn rol als bestuurslid van de NRK in contact gekomen met PSP. De in 2020 overgenomen fabriek van Desch/IPP in Vroomshoop ligt in ‘Dutch Circular Polymer Valley’ (DCPV), maar tot nu toe werd er met name hard gewerkt binnen de muren van de fabriek. Als PSP-deelnemer willen ze meer verbinding krijgen met wat er zich “buiten de deur” afspeelt. Ook hopen ze dat PSP verder kan helpen bij het ontwikkelen van duurzame en circulaire kunststofproducten en technologieën.

 

“Ik ben best wel onder de indruk van wat er in Zwolle allemaal gebeurt. Jullie zijn heel actief aan het netwerken, samen met partners zoals RPP.”

Aldus Jan Willem Wieringa, CEO Desch

 

Passie en kennis delen

Het netwerk van PSP kan rekenen op de decennia lange ervaring van Desch/IPP op het gebied van de verwerking van gerecycled kunststof. Vanuit hun passie delen ze die ervaring en kennis graag met anderen. Daarbij hopen ze mooie samenwerkingen aan te kunnen gaan.

 

Wil je meer weten over deze uitbreiding van ons team en jouw netwerk versterken met waardevolle partners? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en kijk ook eens naar de toekomstige evenementen in onze agenda.

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.