Terugblik Kunststof Podium: Circulair Tapijt en Kunstgras

De tapijt- en kunstgrasindustrie samenbrengen op weg naar een circulaire toekomst, dat was het doel van het Kunststof Podium: Circulair Tapijt en Kunstgras op 07 december bij Polymer Science Park (PSP).

Tijdens de bijeenkomst presenteerden Christiaan Bolck en Sylvia Snoeren van Oost NL de ‘Roadmap Textiel’ en hoe we in de tapijtindustrie daarvan kunnen leren. Deze roadmap heeft het volgende doel:

Het verduurzamen van de textiel markt door het volledig sluiten van circulaire en biobased waardeketens en binnen deze ketens realiseren en laten groeien van de maakindustrie in Oost-Nederland.

 

Na een rondleiding door de laboratoriums van PSP, presenteerden projectleiders Martine Bonnema en Erwin Zant onderzoeksvoorstellen om de tapijtindustrie circulair te maken. Deze voorstellen, circulaire lijmen & coatings en Inzet PP recyclaat in tapijtgaren, werden goed door de aanwezigen ontvangen. Naar aanleiding van het Kunststof Podium zijn consortiums gevormd om aan de slag te gaan met de voorstellen. Een mooie stap in de richting van een duurzame toekomst voor tapijt en kunstgras. 

 

Meer weten?

Kon je niet aanwezig zijn tijdens het Kunststof Podium, maar wil je wel graag meer weten over de onderzoeksvoorstellen? Neem dan contact op met onze projectleider Peter van Barneveld.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.