Kunststof Seminar: van Recyclaat naar Product

Op 14 november 2024 vindt het Kunststof Seminar: van Recyclaat naar Product plaats in de Makersfabriek Zwolle. Tijdens het evenement komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Deelsessie 1: Verwerking van recyclaat
  • Deelsessie 2: Materiaaleigenschappen en toepassingen
  • Deelsessie 3: Kansen voor Recyclaat: vraag en aanbod in samenwerking met Verpact

Interessante sprekers uit de markt nemen je mee tijdens inspirerende deelsessies. En er is voldoende gelegenheid om te netwerken en nieuwe samenwerkingen te vormen. Tijdens matchmaking, de lunch en de netwerkborrel.

 

Kansen voor Recyclaat: vraag en aanbod in samenwerking met Verpact

Verpakkingen

Verpact en Polymer Science Park organiseren samen de interactieve deelsessie ‘Kansen voor Recyclaat: vraag en aanbod’ over verpakkingen en recyclaat uit verpakkingen.

Tijdens de eerste deelsessieronde gaan de deelnemers gezamenlijk problemen uitdiepen met als doel oplossingen te vinden. Hoe kan je wél recyclaat toe gaan passen? Daarbij bieden we ruimte aan enkele ‘best practices’.

Tijdens de tweede deelsessieronde gaan we in debat met elkaar aan de hand van stellingen die voortkomen uit een gezamenlijke verkenning van recyclaat, om zo de kunststofinnovaties verder te helpen. Samen maken wij recycling mogelijk.

 

Programma

11:00 – 12:00 Matchmaking (op inschrijving)

12:00 – 13:00 Inloop inclusief lunch

13:00 – 13:45 Plenaire opening met Ruben van Zwieten

In een zakelijke omgeving brengt Ruben een ander perspectief dan bedrijfskunde, management en technologie: de verbeeldingskracht om vanuit zingeving naar ons werkveld te kijken.

14:00 – 15:00 Deelsessieronde 1

  • Deelsessie 1: Verwerking van recyclaat
    In deze deelsessie gaat Wouterus Huygen van ORA machines in op het storten, drogen, transporteren en smelten van recyclaat. En wat is de invloed van recyclaat op het spuitgietproces? Daar gaat Nils Schut van Polymer Science Park op in. Overige sprekers volgen nog.
  • Deelsessie 2: Materiaaleigenschappen en toepassingen
    In deze deelsessie gaat Hans Kolnaar van Timmerije spreken vanuit het project ‘Recycle’ over het werken met recyclaat in de praktijk. Overige sprekers volgen nog.
  • Deelsessie 3: Kansen voor Recyclaat: vraag en aanbod
    Deelnemers gaan gezamenlijk problemen uitdiepen met als doel oplossingen te vinden. Hoe kan je wél recyclaat toe gaan passen? Daarbij bieden we ruimte aan enkele ‘best practices’.

15:00 – 15:30 Koffiepauze

15:30 – 16:30 Deelsessieronde 2

  • Deelsessie 1: Verwerking van recyclaat
    ‘Rebuilding the properties of recycled polyolefins’, dat is het thema waar Nouryon het in deze deelsessie over gaat hebben. Overige sprekers volgen nog.
  • Deelsessie 2: Product: beïnvloedbare materiaaleigenschappen
    In deze deelsessie gaat Tide Ocean Material spreken over ‘Applications for high-end recyclates; succes stories’. Overige sprekers volgen nog.
  • Deelsessie 3: Kansen voor Recyclaat: vraag en aanbod
    We gaan in debat met elkaar aan de hand van stellingen die voortkomen uit een gezamenlijke verkenning van recyclaat, om zo de kunststofinnovaties verder te helpen.

16:30 – 17:00 Plenaire afronding

17:00 – 18:00 Netwerkborrel

 

Mis het niet en bestel jouw tickets snel! Het seminar is gratis voor deelnemers van PSP. Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden om partner te worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Tickets

Bestel jouw tickets voor het Kunststof Seminar via het onderstaande systeem. Neem voor vragen over de ticketverkoop contact met ons op.

Voor wie?

Het seminar is interessant voor:

  • Directie
  • Product- en accountmanagers
  • Researchers
  • Productontwikkelaars
  • Procestechnologen

 

Dit zeiden bezoekers over ons vorige seminar

 

“PSP brengt de experts uit hun netwerk samen. Dat zorgt voor kruisbestuiving en versnelling van innovatie in de regio.” Managing Director

 

“Erg interessant om branchegenoten te treffen en in gesprek te komen over meest uiteenlopende zaken.” Business Manager

 

“De opzet vond ik heel goed, met interessante en relevante onderwerpen op de agenda.” Vice Director

 

Partners

X-livesNRK logo

 

Jouw bedrijf op het seminar

 

Ook jouw bedrijf kan participeren in de evenementen van Polymer Science Park, als bezoeker, maar ook als sponsor. Wij bieden meerdere interessante sponsorpakketten per event aan, waarmee je het bedrijf landelijk op de kaart zet en je netwerk verbreedt. Meer informatie over deze pakketten vind je hier: Kunststof Seminar Sponsormogelijkheden

Voor vragen kun je contact opnemen met onze communicatie manager via het mailadres j.nijhof@polymersciencepark.nl

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.