Di-plast Recycling

Met Di-plast Recycling werken aan digitale tools voor vereenvoudiging van inzet van recyclaat in de kunststofverwerkende keten

 

In 2019 is PSP gestart met het programma Di-Plast. Het programma heeft een duidelijk doel: het ontwikkelen van een complete toolbox die ondernemers helpt het gebruik van recyclaat eenvoudiger te maken en daardoor de inzet te vergroten. Vanaf januari 2020  zijn er een viertal pilots van start gegaan waarin de verschillende tools zijn ontwikkeld.

 

 

Binnen een pilot ontwikkelen de deelnemers een matrix tool waarin de eigenschappen van een recyclaat materiaal kunnen worden gecorreleerd aan de toepassing en het proces waarin het kan worden ingezet. Een andere pilot gaat aan de slag met data-tools waarin het verkrijgen van de juiste proces data en de analyse daarvan eenvoudiger worden gemaakt en processen beter controleerbaar worden bij het gebruik van recyclaat. Dan is er nog een pilot rond een tool om de toepassing van de juiste sensoren eenvoudiger te bepalen. Ook is er een tools die de beschikbaarheid van specifieke recyclaat stromen inzichtelijk kan maken en helpt om de value streams te optimaliseren in de keten. Ondernemers in de kunststofverwerkende industrie, compoundeurs en recyclers kunnen zelf meedenken in dit programma.

 

,,Meedoen en meedenken in dit programma heeft een aantal voordelen voor ondernemers”, licht projectleider Femke de Loos toe. ,,Je kunt als ondernemer via de co-creatie workshops en de hieruit voortvloeiende pilots zelf aangeven welke tools je nodig hebt en hoe je deze zou willen toepassen in je bedrijf.  Als deelnemer  heb je hierdoor direct invloed op hoe de tools eruit gaan zien en welke problemen ze oplossen. Dus je eigen bedrijf heeft er meteen voordeel bij.”

 

Meer informatie en de matrixtool vind je op deze website.

Hier vindt u een terugblik op de workshop vanuit Di-Plast.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.