De Volgende Generatie

‘Vind ze maar eens, operators die niet alleen machines kunnen bedienen maar ook programmeren.’ Ik ben op bezoek bij een van onze deelnemers en hier is het vinden van het juiste personeel een kriem. Het voorbeeld is typerend voor een enorm maatschappelijk en economisch probleem. We staan aan de vooravond van een verbouwing van Nederland en het tekort aan technici loopt de komende jaren op naar 40 tot 60 duizend mensen. We zullen de jongere generaties moeten verleiden om het verschil te maken in de energie- en materialentransities. Er zijn op dit moment simpelweg onvoldoende studenten die kiezen voor de techniek.

Gelukkig kunnen we bij Polymer Science Park een deel van deze jonge generatie verleiden. Samen met partners geven we opleiding en training. In onze werkruimtes kunnen we aan de slag om duurzaamheid van polymeren praktisch vorm te geven. We hebben machines met de nieuwste technologie op het gebied van spuitgieten, compounderen en materiaaltesten die flexibel in te zetten zijn. We verleiden nieuwe generaties door ze aan R&D en productie te laten proeven, ruiken en voelen en kennis te maken met het meesterschap van materiaalverwerking.

Daarnaast werken we samen met bedrijven die op zoek zijn naar flexibele R&D-capaciteit. Deze projecten variëren van een recht-toe-recht-aan materiaaltest tot het begeleiden van een complex en intensief R&D-traject. Pionieren en samenwerken aan de toekomstbestendige polymeren. Benieuwd naar de beschikbare faciliteiten? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel is geschreven voor Netwerk magazine van de NRK. NRK werkt met onder andere PSP samen op het gebied van onderwijs en onderzoeksactiviteiten naar kunststoffen en coatings.

 

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.