Regio Zwolle, de Vierde Economische Regio van Nederland?

Foto: Cloudshot

Nederland heeft drie top economische regio’s, namelijk Amsterdam (inclusief Utrecht), Rotterdam en Eindhoven. Wat hierbij nog mist is een economische regio die het noordoosten van Nederland dient. Zwolle is met haar gunstige ligging tussen de Randstad en het noorden een logische vierde. Dit was voor het Financieele Dagblad (FD) aanleiding voor een artikel over deze potentiële vierde economische regio.

“Zwolle heeft geen sector die een trekpaard is van de economie” stelt journalist Frank Gersdorf in het op 29 november jl. gepubliceerde artikel. Maar wij beschikken in Zwolle wel over een rijke innovatiecultuur en zijn sterk in samenwerkingen. Maar toch moet de regio zich sterker positioneren in een sector, en de kunststofsector is er daar één van. Regio Zwolle is heel sterk geworden op het gebied van kunststoffen met grote bedrijven zoals RPP, Wavin, Berdal, Demcon, Dyka, Dijkstra en Maan. Polymer Science Park is een belangrijke speler en netwerkpartner is deze regio en mocht het FD vorige week te woord staan. Benieuwd naar het hele artikel? Die is te vinden op de website van het FD.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.