Kunststof Talent van de Toekomst

De toekomst van de kunststofindustrie wordt opgeleid in Zwolle. Polymer Science Park (PSP) en Deltion College maken een mooie volgende stap in de samenwerking met gemoduleerd onderwijs. Daarbij worden diploma gestuurde opleidingen in delen geknipt. Delen die eventueel ook los te volgen zijn in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO).

Deltion en PSP geven gezamenlijk invulling aan een pilot voor het keuzedeel ‘Kunststoffen & Rubber Industriële Processen’. Deze hybride vorm van opleiden door bedrijfsleven en onderwijsinstelling, mikt op een duurzame relatie waarin kennisoverdracht tussen studenten en het MKB in de regio centraal staan.

De studenten zijn met de docenten begonnen met theorie- en praktijklessen die bij PSP plaatsvinden. Polymer Science Park stelt tijdens de training de studenten in staat een kunststof product op een spuitgietmachine te maken dat voldoet aan de eisen van de opdracht. Ook gaan de studenten op bedrijfsbezoek bij PSP-deelnemers Dyka, Rollepaal, Kornelis Caps & Closures,  en Alpla. De introductie van studenten bij deze bedrijven vormt een brug tussen de opleiding en de praktijk. Een initiatief dat de Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie (NRK) van harte ondersteunt.

Tijdens de eindopdracht gaan de studenten in groepjes werken met een voor hen onbekend recyclaatmateriaal. Het aangereikte materiaal moeten zij in twee dagen verwerken tot een demo product met de gewenste eigenschappen.

Als deze pilot van beide kanten bevalt, zal die duurzaam worden ingezet in de toekomst. Hiermee kunnen trainingen commercieel voor de aanpak LLO (Leven Lang Ontwikkelen) aangeboden worden. Wilt u meer weten over de trainingen van PSP? Neem contact op met Martijn Oversteegen.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.