De Toekomst van Kunststoffen

Vrijdag 11 november ontving Gedeputeerde Eddy van Hijum, Tweede Kamerlid Agnes Mulder bij Wavin. Onze directeur Gijs Langeveld was hierbij aanwezig.

Tijdens dit werkbezoek stond de kunststofindustrie centraal en werd bij Wavin getoond hoe de Provincie Overijssel bezig is met de transitie naar een circulaire economie. In totaal zorgt de kunststofindustrie samen voor zo’n 25.000 arbeidsplaatsen in Overijssel. Dat maakt dat deze sector in de provincie een belangrijke plek inneemt. De sector is al flink bezig met verduurzaming en circulariteit, onder andere geholpen door Polymer Science Park. Dutch Circular Polymer Valley (DCPV) is een samenwerkingsverband van overheden, bedrijven en kennisinstellingen in Regio Zwolle. Samen met ondernemers stimuleren zij innovaties en samenwerking om het aandeel gerecycled kunststof materiaal te laten stijgen. De sector wil graag versnellen en opschalen en om dit mogelijk te maken is er nog wel wat nodig, namelijk:

  • Meer steun om de keten te sluiten, zodat afvalexport wordt voorkomen naar regio’s zonder end-of-life voorzieningen;
  • Meer inzet om plastic producten te verduurzamen;
  • Versterking van bestaande initiatieven om Nederland op de kaart te zetten als gidsland voor circulaire kunststoffen.

Deze punten komen voort uit opgehaalde input tijdens de Kunststofderby van het Oosten op 15 oktober jl. Het volledige verslag kunt u hier downloaden. De kunststofindustrie kan dit niet alleen. Om de circulaire economie, in het bijzonder de kunststofindustrie, een stap verder te brengen hebben we de hulp nodig van het Rijk en Europa. Daarom zijn deze drie punten, gevat in een boodschap, vandaag overhandigd aan Tweede Kamerlid Agnes Mulder.

Samen met alle ondernemers in de kunststofindustrie hopen wij met deze mooie, duidelijke boodschappen een verschil te kunnen maken in de toekomst van kunststoffen.

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.