Digitale tools verhogen inzet recyclaat

De circulaire economie krijgt steeds meer aandacht als een geschikte oplossing op de traditionele lineaire economie. Er zijn echter nog veel barrières op weg naar een circulaire economie, Di-Plast hoopt deze barrières weg te nemen door de ontwikkeling van tools voor de kunststofketen. Met deze tools kunnen gerecyclede plastics beter worden gevonden en toegepast.

Di-Plast (Digital Circular Economy for the Plastics Industry) is een onderzoeksinitiatief gefinancierd door het EU Interreg NWE-programma. Di-Plast heeft een duidelijk doel: het ontwikkelen van een complete toolbox die ondernemers helpt het gebruik van recyclaat eenvoudiger te maken en daardoor de inzet te vergroten.

De tools helpen gebruikers met:

  • Het vinden van het juiste recyclaat bij het product.
  • Verbeteren van productieprocessen met behulp van data.

Polymer Science Park en de tools

Polymer Science Park heeft voor Di-Plast de matrixtool ontwikkeld en heeft een ondersteunende rol gehad in het koppelen van bedrijven aan de tools.
Benieuwd wat de tools voor uw bedrijf kunnen betekenen? Alle informatie over de tools en de links er naartoe vindt u via deze website.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.