Verhoog het gebruik van gerecyclede kunststoffen met behulp van een voucher

Geef uw kunststofinnovatie een boost door gebruik te maken van een Di-Plast voucher. Het Europese programma Di-Plast ondersteunt MKB-ondernemers die aan de slag zijn of willen met kunststofrecycling. Het doel van dit Europese project is het verminderen van het gebruik van ‘virgin plastics’. Ondernemers kunnen, net zoals in de eerdere rondes, drie soorten vouchers aanvragen. Deze call voor projecten is open tot 31 juli 2022, maar bij voldoende aanvragen is er sprake van een ‘first come, first serve’-principe.

Drie soorten vouchers

Ondernemers kunnen drie soorten vouchers aanvragen. De Matching-voucher (tot 1.000 euro) ondersteunt bij het vinden van de juiste match voor samenwerking. De Expertise-voucher (tot 4.500 euro) is bedoeld voor de inhuur van externe of specialistische expertise. De Keten-voucher (tot 7.500 euro) is voor verbetering in de keten en projecten waarbij minstens drie partijen in de keten betrokken zijn.

Aan de voorgaande voucherrondes voor Di-Plast hebben ruim 30 bedrijven deelgenomen, waarvan er 25 al een voucher toegekend hebben gekregen. Ondernemers zetten de voucher in voor onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe kunststoffen, de mogelijkheden om een kunststofkringloop te sluiten of hoe ze het beste de kunststofmarkt kunnen betreden. Ook bekijken ze hoe reststromen beter hergebruikt kunnen worden. PSP mocht de testen en het onderzoek voor meerdere bedrijven succesvol uitvoeren.

Van industrieel design tot koffiedik

Opvallend is dat er bedrijven van diverse branches gebruikmaken van de vouchers. Zo hebben wij binnen PSP met EMM samen gekeken naar jerrycans gemaakt van recyclaat. Industrieel design engineer Aurelio Wijnands onderzoekt met de voucher via Di-Plast hoe recyclaat zijn oplossing voor groene daken verder kan versterken. En OVDesigns ontwikkelt een nieuw kunststofmateriaal dat voor dertig procent uit gebruikt koffiedik bestaat. Om het materiaal om te kunnen zetten naar producten heeft het bedrijf met behulp van een expertise-voucher designs-data verzameld.

Aanvragen

Dien snel uw aanvraag voor een voucher in via deze link. Meer informatie is te vinden op de website van Di-Plast of neem contact met ons op.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.