De MKB-voucher digitalisering is terug

De provincie Overijssel stelt ook in 2022 weer MKB-vouchers voor digitalisering beschikbaar. Dit doen zij voor ondernemers, culturele en maatschappelijke instellingen in Overijssel. Met
deze subsidieregeling ondersteunt de provincie ondernemers die zich voorbereiden op de toekomst. Vraag de voucher aan om je ambities waar te maken op het gebied van digitalisering en ontvang tot maximaal 10.000 euro subsidie.

Digitalisering verandert onze economie en samenleving in snel tempo. We zijn onszelf nog
bewuster geworden van het belang van digitalisering. Hoe bereik ik mijn klanten als ze niet bij mijn bedrijf langskomen? Hoe ga ik op een veilige manier om met gegevens? Eén ding is duidelijk:
er zijn volop kansen voor ondernemers om meer digitaal en data gedreven te werken. De MKB-voucher digitalisering helpt je om deze kansen te benutten.

Voor Wie?

De mkb-voucher is bedoeld voor alle ondernemers in het mkb, dus ook zzp’ers. Of je nu een bouwbedrijf hebt, in de maakindustrie zit, agrariër of winkelier bent; met de MKB-voucher digitalisering zet je stappen voorwaarts in de ontwikkeling van je eigen organisatie.

De MKB-voucher is bedoeld om te stappen te zetten op het gebied van digitalisering en digitale veiligheid. Je kunt subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten:

 • Het opstellen van een digitaliseringsplan.
 • Het uitvoeren van één of meer van de digitaliseringsactiviteiten die in het digitaliseringsplan
  zijn beschreven.
  Let op: Voor het opstellen van een digitaliseringsplan geldt een vaste vergoeding van 500 euro.
  Voor het uitvoeren van de activiteiten die in het digitaliseringsplan zijn genomen geldt dat ten
  hoogste 40% van de kosten van de digitaliseringsactiviteiten wordt vergoed, met een maximum
  bijdrage van 10.000 euro.

Aanvragen

Je kunt de voucher aanvragen vanaf 9 mei tot uiterlijk 13 mei. Eén van de voorwaarden is dat een digitaliseringsplan wordt ingediend. Ons advies: begin op tijd met het laten opstellen van dit plan, er wordt rekening gehouden met grote belangstelling. Als het aantal inschrijvingen het budget overstijgt, zal door de notaris worden geloot.
Kijk voor meer informatie op Subsidie MKB-voucher digitalisering – Provincie Overijssel

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.