De juiste mensen op de juiste werkplek

Dat er een tekort is aan werknemers in elke sector in Nederland is inmiddels een gegeven. Sinds de zomer van 2021 is het aantal vacatures voor het eerst hoger dan het aantal werklozen. Er staan 33.300 vacatures open in de Nederlandse industrie, waarvan 2.900 vacatures in Overijssel (bron: CBS).

Bovendien is er sprake van toenemende vergrijzing. De arbeidsmarkt raakt overspannen. Om dit in goede banen te leiden zijn er gelukkig ook veel mogelijkheden. Naast het feit dat je als organisatie je doelstellingen kan herzien, zijn er ook volop mogelijkheden om werkzaamheden te automatiseren. Het is belangrijk dat medewerkers in staat zijn flexibel mee te bewegen met technologische ontwikkelingen. Medewerkers moeten zich kunnen blijven ontwikkelen en meedenken in hoe het werk uiteindelijk allemaal eenvoudiger verricht kan worden. Dit is de basis van het leven lang ontwikkelen (LLO), waar veel over gesproken wordt.

Vernieuwde opleidingen Deltion College

Het Deltion College is bezig om samen met bedrijven in de maakindustrie een plan te ontwikkelen voor flexibele scholing van nieuwe én zittende medewerkers. Productiemedewerkers, zoals operators, krijgen hiermee de gelegenheid de juiste technische kennis eigen te maken en de ‘witte vlekken’ verder te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor vakinhoudelijke kennis, maar ook voor onderdelen als veilig werken, samenwerken, logisch denken en digitale vaardigheden.

Deltion heeft hiervoor zijn BBL-opleidingen in procestechniek, Operationeel Technicus (niveau 3) en Allround Operationeel Technicus (niveau 4), helemaal herzien en omgebouwd tot een diplomaroute ‘op maat’ in een nieuwe niet-schoolse opzet. Aangezien de opleidingen modulair zijn opgebouwd, kunnen ook losse modules gevolgd worden. Zowel bedrijven als deelnemers kunnen invloed uitoefenen op de inhoud van deze modules. Voor deze modules worden door Deltion officieel door DUO erkende mbo- certificaten aangevraagd.

Op deze manier maken we het werk aantrekkelijk en geven we de werknemers invloed op het efficiënter maken van werkprocessen. Op onze website vind je meer informatie over deze vernieuwde opleidingen.

Contact

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer informatie of behoefte hebben aan een gesprek, neem dan contact op met:

Matthijs de Jonge (accountmanager): mdejonge@deltion.nl.
Ytsen de Boer (docent procestechniek): ijboer@deltion.nl.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.