EMM en Polymer Science Park gaan samenwerken om duurzame innovatie te versnellen

EMM International ontwikkelt innovatieve oplossingen voor het succesvol werken met lak voor alle op grote schaal lakverwerkende branches. Deze komen tot stand door samenwerking met de hele keten, van tekentafel, distribiteur tot eindgebruiker. De afgelopen jaren heeft EMM nieuwe producten geïntroduceerd, die een ingenieus antwoord bieden op branche-specifieke vraagstukken zoals Colad UV Fast Curing System®, Turbomix Paintsaver®, Snap Lid System® en Colad BodyGuard®. Met als resultaat een efficiëntere en effectievere lakverwerking in de automotive, luchtvaart, marine en industrie.

Innovatieve groei

De innovatieve groei van EMM was de afgelopen jaren mogelijk door kennisdeling met externe partijen. Desalniettemin wordt het steeds uitdagender om baanbrekende innovaties als bedrijf alleen te bereiken. Daarom werd EMM onlangs lid van Polymer Science Park (PSP). PSP helpt bedrijven met het versnellen van innovaties op het gebied van toegepaste kunststoftechnologie.

Gertjan van Driel, business development & special projects manager, vertelt over wat EMM International doet en hun relatie met PSP. “Al jaren hebben PSP en EMM contact door middel van bezoek aan bijeenkomsten en de laatste tijd ook tijdens webinars. Daarnaast werd in opdracht van EMM International op kleine schaal onderzoek en analyse gedaan door PSP. Door een groei van het aantal innovatieprojecten willen wij meer expertise inschakelen. Expertise die op een breder vlak nodig zal zijn dan voorheen. Wij geloven dat het netwerk van PSP, dat vooral regionaal georiënteerd is, ons hierbij vooruit kan helpen!”

Duurzame versterking

EMM International loopt voorop op het gebied van duurzaamheid zoals met de introductie van het concept ‘Pro Planet Proof’. ”Wij hopen dat andere bedrijven hier in willen samenwerken, er hun voordeel mee kunnen doen of een voorbeeld aan willen nemen’’, deelt Gertjan. Op korte termijn gaan EMM International en PSP (meer) samenwerken. Deze samenwerking gaat over de verwerking en het gebruik van kunststoffen en de vervanging daarvan door gerecyclede grondstoffen. Gertjan is enthousiast over het lidmaatschap: “Het brede netwerk van PSP in de kunststofverwerkende industrie gaat ons zeer goed van pas komen bij het werken aan nieuwe, duurzame projecten. Ook de technische brainstorming met alle aanwezige kennis bij PSP, spreekt ons enorm aan!”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.