Gijs Langeveld, nieuwe directeur Polymer Science Park

Gijs Langeveld wordt per 1 oktober 2021 benoemd als nieuwe directeur van Polymer Science Park (PSP) te Zwolle, als opvolger van Mireille Kinket die deze functie de afgelopen acht jaar vervuld heeft.

Gijs heeft ruime ervaring in de duurzame kunststofsector en brengt een breed netwerk in de circulaire kunststofindustrie met zich mee. Vanuit verschillende rollen heeft hij de afgelopen jaren circulaire projecten geïnitieerd en aangestuurd zoals toepassing van recyclaat in nieuwe producten. Samen met het team van PSP zal hij werken aan innovatie om met bedrijven, kennisinstellingen en andere partners de impact van kunststof op onze wereld positief te beïnvloeden.

Gijs zegt over deze nieuwe uitdaging: “Ik wil mij inzetten voor een duurzamere wereld door daadwerkelijk impact te maken. Het is een mooie uitdaging om samen met het PSP team te werken aan de verdere ontwikkeling van de circulaire economie. Er zit veel kennis en ervaring in de organisatie en ik wil daar met mijn achtergrond graag aan bijdragen. PSP geeft het opschalen van duurzaamheid daadwerkelijk handen en voeten door samen met betrokken bedrijven aan circulaire innovaties te werken“

Het Polymer Science Park (PSP) in Zwolle is een (open) innovatie- en kenniscentrum voor toegepaste kunststoftechnologie. Als ontwikkel- en ontmoetingsplek voor bedrijfsleven en kennispartners faciliteert zij innovatieve projecten en voert deze ook uit. Hiermee draagt PSP bij aan een duurzamere kunststofsector. Belangrijke thema’s zijn recycling,  Plastics get Smart en bio-based kunststoffen. Daarnaast is PSP actief in het trainen en opleiden van medewerkers in de kunststofsector. Zo werkt PSP samen met ondernemers aan circulaire en slimme kunststoffen.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.