Mireille Kinket neemt afscheid als directeur

Met pijn in het hart ga ik afscheid nemen van het Polymer Science Park. Het was een prachtige reis de afgelopen jaren: het Polymer Science Park kwam op de rails en groeide uit tot boegbeeld van de kunststofrecycling. Met ontzettend veel plezier heb ik leidinggegeven aan een organisatie, in een ecosysteem met veel verschillende spelers en belangen: dit vraagt veerkracht om alle stakeholders te bedienen en tegelijkertijd de organisatie te ontwikkelen.

 

Polymer Science Park als onmisbare schakel

Polymer Science Park is een onmisbare schakel geworden in de markt van circulaire kunststoffen op regionaal en landelijk niveau. Voorbeelden zijn onze participatie in het transitieteam van het Rijk, het Nationaal Platform Plastics Recycling, onze rol als penvoerder van het actieplan ‘toepassen kunststof recyclaat’ en onze diverse partnerships, zoals met MVOnl en Rijkswaterstaat. Ook op programmaniveau staan we landelijk en Europees stevig op de kaart. We maken onderdeel uit van het Vanguard-consortium en participeren in diverse Europese consortia.

 

Onze Zwolse roots zijn een belangrijke basis voor deze groei. De kunststofsector in Overijssel is sterk en levert een belangrijke bijdrage aan recycling, het verminderen van kunststofafval, circulariteit en het werken op basis van biobased grondstoffen. Veel van de bedrijven geloven dat samenwerking, duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.

 

Trots ben ik dat een aantal koplopers met een duurzame ideologie (Dijkstra Plastics, Veolia, Demcon, Maan Group, Dyka, Wavin, RPP Kunststoffen en Berdal Rubber & Plastics) inmiddels het bestuur vormen van het Polymer Science Park. Zij zijn een aandeelhouder, sparringpartner en delen hun ervaringen uit het bedrijfsleven, zonder voor te schrijven wat er moet gebeuren.

 

Toekomst

Polymer Science Park is zo goed als zelfvoorzienend en heeft met inmiddels ruim 100 deelnemende bedrijven en (kennis)partners, een bewezen marktwaarde. Dat is uniek voor Nederland. Ik ben blij dat ik deze reis tot dit punt heb mogen maken. Voor de organisatie breekt een nieuwe fase aan om door te bouwen op het fundament. Voor mij een natuurlijk moment om de keuze te maken om een nieuw avontuur te gaan zoeken. Na al die jaren een moeilijke keuze, maar versterkt door mijn vertrouwen dat het Polymer Science Park zich de komende jaren verder ontwikkelt en een blijvende bijdrage levert aan de toekomstgerichtheid van de kunststofsector.

 

Hartelijke groet en tot vast weerziens!

 

Mireille

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.