Polymer Science Park partner in InReP: technologie voor hoogwaardig gerecycled plastic

Dit kwartaal is het InReP-project van start gegaan. Het Circular Plastics Initiative heeft als doel plastics volledig circulair te maken. Om dit te bereiken, brengt het organisaties uit elke fase van de levenscyclus van plastics samen. In haar nieuwste Integrated approach towards Recycling of Plastics (InReP) project bundelen afvalinzamelaars, sorteerders & recyclers, chemische industrie, eindgebruikers en kennisinstellingen hun krachten om technologische oplossingen te ontwikkelen die gerecyclede materialen maken die voldoen aan de kwaliteitsnormen van de industrie.

Ook Polymer Science Park is partner. Het InReP-project richt zich op de twee dominante polymeertypen – polyolefinen (PE/PP) en PET. Door verschillende technologieën te ontwikkelen en de processen van sortering tot recycling van plastic te verbeteren, zal InReP de beschikbaarheid van hoogwaardige gerecyclede materialen die aan de industriële behoeften voldoen, vergroten. Dit draagt bij tot het gemeenschappelijke doel van InReP: het vergroten van de beschikbaarheid van hoogwaardige gerecyclede materialen die aan de industriële behoeften voldoen.

De rol van het Polymer Science Park is het uitvoeren van toepassingsgericht onderzoek naar het optimaal gebruik van recyclaat via mechanische recycling. Ook zal PSP actief bijdragen aan de verbinding met het (MKB)bedrijfsleven, zodat alle onderzoeksresultaten breed kunnen worden gedeeld met de kunststofverwerkende keten.

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.