Bedrijven en Polymer Science Park bundelen krachten en vormen samen dé centrale speler in de circulariteit van kunststoffen

Polymer Science Park (PSP) krijgt vanaf 1 januari 2021 een nieuwe manier van bestuur en beheer (governance). Er wordt een nieuwe bv gestart onder de naam PSP Projecten BV en er komt een nieuw bestuur voor de Stichting PSP. PSP Projecten BV gaat helpen bij de ontwikkeling van circulariteit van kunststoffen. De bedrijven Wavin (medeoprichter van de Stichting PSP) en Demcon (sinds 2017 betrokken in het huidige bestuur van de stichting) vormen per 1 januari 2021 samen met Berdal Rubber & Plastics, Dijkstra Plastics, Maan Groep en Veolia de nieuwe board van de nieuwe bv.

Bundeling van krachten

Voor organisaties in de kunststofsector is het een grote uitdaging om het aandeel van gerecyclede kunststoffen in producten te vergroten. Het is soms nog lastig om hiervoor goede business cases te maken of grote programma’s te ontwikkelen en deze te laten groeien. Organisaties die hieraan werken, moeten bereid zijn grotere risico’s te lopen. Daarom investeren een aantal prachtige, innovatieve bedrijven met kennis en middelen in het nieuwe PSP Projecten BV.

“Stichting PSP zorgt al jaren voor waardevolle innovaties in de kunststofsector. Innovaties die bijvoorbeeld zorgen voor meer kunststof recycling en dus minder plastic afval. De nieuwe organisatiestructuur versterkt deze rol. Dat is niet alleen belangrijk voor Overijssel maar helpt bij aan het oplossen van een belangrijke opgave voor heel Nederland. Samen bouwen we aan een slimme en sterke regionale economie”, aldus Eddy van Hijum, gedeputeerde provincie Overijssel, portefeuille economie, financiën en Europa.

Nieuw bestuur voor Stichting Polymer Science Park

Om de rol van de Stichting Polymer Science Park verder te kunnen uitbouwen en daarmee van nog meer waarde voor onze deelnemers te zijn, wordt vanaf 1 januari 2021 het Stichtingsbestuur gevormd door Theo Regeling (eigenaar RPP Kunststoffen) en Bert Schraa (Finance Manager Dyka Nederland). Beide heren hebben een ruime ervaring in de toegepaste kunststofsector en brengen daarmee belangrijke kennis en inzichten mee.

Theo Regeling: “Hoe waardevol is het met PSP een centraal platvorm te hebben, waarmee wij onze kennis en ervaring in kunststoffen niet alleen onderling kunnen delen maar ook met onze volgende generatie en de generaties daarna.”

Over Stichting Polymer Science Park

Stichting Polymer Science Park heeft sinds de oprichting in 2011 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. PSP is zo goed als zelfvoorzienend en heeft een bewezen marktwaarde. Dat is uniek voor Nederland. Met inmiddels ruim 65 deelnemende bedrijven en 35 (kennis)partners en een rijk gevuld projectportfolio met nationale en internationale partners is PSP dé centrale speler als het gaat over toegepaste kunststoftechnologie. Waarbij de meeste aandacht uit gaat naar de circulariteit van kunststoffen.

Dennis Schipper, ceo van Demcon: “Ik heb PSP zien ontwikkelen tot wat het nu is: een succesvol en uniek ecosysteem. Waardevol voor bedrijven en kennisinstellingen, maar ook voor de diverse overheden. Een compliment voor Mireille Kinket en haar team.”

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.