Nieuwe leden Smart Group en LCB bieden Lean support aan voor PSP netwerk

Elk bedrijf moet vernieuwen om in te spelen op ontwikkelingen in de markt. Lean is een belangrijk onderdeel van vernieuwen en innoveren. Smart Group en Lean Capability Builders (LCB) werden onlangs lid van Polymer Science Park (PSP) om de dienst ‘Lean support’ voor het bedrijvennetwerk van PSP laagdrempelig beschikbaar te maken. Alex Hofstra (Smart Group) en Gijs Wijers (LCB) vertellen over wat Lean inhoudt en de dienst Lean support.

Waarom is Lean belangrijk voor bedrijven?

Processen in bedrijven blijven veranderen. In de praktijk zien we op dit soort verandermomenten ‘verspillingen’ in processen ontstaan. De Lean filosofie en de Lean principes helpen bedrijven om binnen hun organisatie te werken aan het continu verbeteren van processen. Door de Lean principes te volgen, zorg je ervoor dat je alle stappen direct juist uitvoert en optimaal op elkaar afstemt. Hierdoor verminder, of voorkom je, verspillingen en werk je klantgerichter. Medewerkers spelen een belangrijke rol in elke organisatie. De Lean principes richten zich op het verhogen van de mate van bewustzijn van ieders rol in een organisatie. Een Lean aanpak – of nog beter – een Lean cultuur, laat medewerkers anders kijken naar hun verantwoordelijkheden en processen binnen de organisatie.

Lean support voor het innovatienetwerk van PSP

Smart Group en LCB willen het innovatienetwerk van PSP helpen met hun unieke en specifieke aanpak van Lean support. Zoals gezegd helpen de Lean principes om processen op een efficiënte manier in een bedrijf vorm te geven. Ook voor het innovatienetwerk van PSP is Lean werken nuttig, omdat het je helpt om gemakkelijker en sneller te vernieuwen of innoveren.

Lean support is maatwerk

De aanpak om tot procesverbetering te komen is voor ieder bedrijf anders. Smart Group en LCB leveren daarom maatwerk, met speciale aandacht voor het leren gebruiken en vasthouden van de Lean principes in een organisatie. Dit doen ze door samen met de opdrachtgever te kijken naar de visie, klanten, producten en organisatie van het bedrijf. De huidige manier van werken en verbetermogelijkheden brengen Smart Group en LCB in kaart. Ze stellen de behoefte van het bedrijf vast en maken een maatwerk plan op basis van de Lean principes om Lean denken en handelen in de bedrijfscultuur op te nemen en vast te houden.

Over Smart Group en LCB

Smart Group ondersteunt organisaties en mensen in het ontwikkelen van een duurzaam perspectief voor de toekomst, waardoor ze mindere tijden in de economie kunnen overwinnen. LCB streeft naar efficiënte processen door verspillingen uit de weg te ruimen. De bedrijven werken samen om maximaal gebruik te maken van hun expertises; Smart Group op het vlak van proces-, organisatieadvies en verandermanagement, LCB op het vlak van Lean.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.