Nieuw lid octrooibureau EP&C wil kennis delen

Het octrooibureau EP&C Patent Attorneys werd onlangs lid van het Polymer Science Park (PSP). EP&C helpt uitvinders en bedrijven actief in research en development met de bescherming van hun intellectuele eigendom. Marcel Kortekaas, partner van EP&C en Nederlands en Europees octrooigemachtigde, vertelt met enthousiasme over EP&C, de samenwerking met PSP en het signaleren van innovatietrends.

EP&C doet meer dan helpen bij het verkrijgen van een octrooi of modelrecht. “We geven ook advies. Aan start-ups, maar ook aan grote bedrijven. We adviseren klanten over hoe je kan omgaan met nieuwe technologieën en over de publicatie van ideeën. Het leukste vind ik het beginstadium. Luisteren en meedenken over plannen en zaken waar een bedrijf tegenaan loopt. Een octrooi of modelrecht kan daar een resultaat van zijn.”, vertelt Marcel. Indien nodig staat EP&C bedrijven ook bij in een rechtszaak, bijvoorbeeld in geval van inbreuk. Het bureau werkt nationaal en internationaal. Marcel: “Veel bedrijven zien kansen in het buitenland, daarom bieden wij onze diensten wereldwijd aan.”

Samenwerken met PSP

Marcel is in zijn werk op diverse momenten in aanraking gekomen met PSP waardoor de interesse in samenwerking werd aangewakkerd. Onlangs werd EP&C officieel lid van PSP. Marcel: “Wij willen graag onze kennis delen met het netwerk van PSP. Een effectieve strategie op het gebied van intellectuele eigendom kan bedrijven zoveel opleveren. Deze kansen en mogelijkheden delen we graag met innovatieve ondernemers.“

Het signaleren van innovaties

EP&C bereidt zich constant voor op de toekomst. Het octrooibureau probeert zo vroeg mogelijk de nieuwste innovaties te signaleren om zich hierop voor te bereiden voor de klant. “In welk technisch gebied heeft de klant interesse? Via (online) workshops maken wij de informatie toegankelijk en beschikbaar. Zo zien wij bijvoorbeeld dat er binnen Nederland veel vragen zijn rond het hergebruik van plastics. Kunststof is een prachtig product, maar hoe ga je ermee om? Het mooie van het octrooisysteem is dat er veel publicaties gratis beschikbaar zijn in octrooidatabases. Binnenkort organiseert Marcel voor PSP een workshop waarin hij de deelnemers wegwijs maakt hoe ze de beschikbare informatie over kunststof kunnen vinden. “Daar is ook alle ruimte voor interactie en het stellen van vragen”, aldus Marcel. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Denken vanuit de klant

Met een team van 85 medewerkers werkt EP&C vanuit meerdere vestigingen in Nederland en België. EP&C heeft een grote hoeveelheid aan brede kennis in huis. Marcel is gespecialiseerd in anorganische chemie en polymeerchemie. Zijn collega’s bewegen zich in het veld van werktuigbouw, elektrotechniek, life sciences. Waarin onderscheidt EP&C zich? Hier hoeft Marcel niet lang over na te denken: “Wij zijn heel toegankelijk. Zo gaan we bijvoorbeeld graag bij onze klanten langs. Sommige collega’s werken zelfs wekelijks intern bij een opdrachtgever. Daarnaast begrijpen we dat het octrooirecht ingewikkelde materie is. Daarom bieden wij niet alleen opties aan, maar helpen we meebeslissen met een oprecht en onderbouwd advies. Ook hebben veel medewerkers binnen ons team – waaronder ikzelf – ervaring opgedaan in het bedrijfsleven; hierdoor begrijpen we dat het beschermen van intellectuele eigendom pas een meerwaarde heeft als het bijdraagt aan de ondernemersdoelstellingen.”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.