Van stagiaire tot werknemer bij PSP

Maarliefst twee keer liep Tom Frelink (20) uit Hattem stage bij het Polymer Science Park (PSP). Afgelopen zomer rondde hij de opleiding werktuigbouwkunde bij Deltion succesvol af. Sinds september 2020 werkt hij als projectuitvoerende bij PSP. 

“Vorig jaar mocht ik in het derde leerjaar van de opleiding werktuigbouwkunde stage lopen. Ik speurde een lijst met stageadressen af en ik vond toen PSP. Ik verdiepte mij in PSP en besloot gelijk te solliciteren.’’, vertelt Tom. Zijn eerste indruk van PSP? Hier hoeft Tom niet lang over na te denken: “Een innovatieve en lerende organisatie!’’

De eerste stage bij PSP was een succes voor beide partijen. “Afgelopen leerjaar mocht ik een leerstage doen. Ik benaderde diverse bedrijven, maar ik kwam uiteindelijk toch weer bij PSP terecht. Ze hadden op korte termijn nog een stageplek voor mij. Ik mocht meewerken aan een tof project!’’, deelt Tom.

Officieel aan de slag

Na zijn stage is Tom blijven plakken als werkstudent. Sinds september 2020 versterkt hij officieel het team van PSP al projectuitvoerende. Hij ondersteunt zijn collega’s bij grote en kleine projecten. Samen met de twee andere projectuitvoerders voert hij voornamelijk testen uit. “De sfeer binnen PSP is informeel. Ik werk binnen een gezellig team. Het werk is heel afwisselend; van producten testen tot oplossingen verzinnen en testopstellingen maken.”, vertelt Tom .De afwisseling en de grote mate van vrijheid die Tom krijgt binnen PSP vindt hij heel fijn.

Mooie projecten

Tom heeft al aan diverse kleine en grote projecten mogen meewerken. Een project vond hij heel speciaal. “Tijdens mijn stage in het derde leerjaar was ik bezig met een project over het uitharden van hars met blauw licht. Hier bouwde ik een testopstelling voor zodat we het uithardingsproces op verschillende afstanden en met diverse lichten konden testen. Dat vond ik echt een mooi en interessant project om aan mee te werken!

Toekomstplannen

In de toekomst wil Tom graag meer kennis opdoen over kunststof. Tom: “Ik kwam hier binnen met een redelijke achtergrond in metaal door de opleiding werktuigbouwkunde. Op school kreeg ik wel enige theorie over kunststof, maar ik zou die kennis wel echt willen verbreden. Het werk bij PSP vind ik uitdagend. Het is een innovatieve organisatie waar ik mij volop kan ontwikkelen.”

 

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.