Nieuw lid Microcentrum biedt interessante mogelijkheden voor PSP netwerk


Het Microcentrum in Veldhoven is een van onze nieuwe leden. We stellen hen graag aan u voor in deze Nieuwsbrief. Het Microcentrum is een onafhankelijke kennis- en netwerk organisatie voor de maakindustrie. Zij geven hier met drie kernthema’s vorm en inhoud aan: opleiden, ontmoeten en ondernemen. Mindel van Gijzel is Manager High Tech Platform en vertelt vol enthousiasme over de activiteiten van het Microcentrum en het belang daarvan voor het netwerk van PSP.

,,Bedrijven uit de maakindustrie kunnen bij ons lid worden van het High Tech Platform”, vertelt Mindel. ,,Inmiddels telt dit platform al meer dan 600 leden. Een interessant netwerk van veel verschillende bedrijven uit de technische maakindustrie. We organiseren een groot aantal activiteiten per jaar die allemaal inspireren, verbinden en kennisdelen als doel hebben. Zo organiseren we een aantal bedrijfsbezoeken, faciliteren we de mogelijkheid om vakgenoten te ontmoeten tijdens themabijeenkomsten en nieuwe contacten te leggen via speeddates. We werken voor de inhoud van  deze activiteiten ook samen met overheden en kennisinstituten.”

Cursussen en evenementen
Naast het High Tech Platform verzorgt het Microcentrum ook cursussen binnen technische vakgebieden. ,,Ons cursusaanbod bestaat uit meer dan 170 cursussen”, laat Mindel weten. ,,Heel breed dus. Daarnaast zijn er jaarlijks tien vakbeurzen, waaronder een kunststofbeurs, en organiseren we regelmatig inspiratiesessies voor onze leden. We inventariseren onder onze leden waar zij behoefte aan hebben en we volgen de trends in de verschillende vakgebieden, zodat we echt aansluiten bij de wensen en behoeften van onze leden. Zij kunnen met korting gebruik maken van de cursussen en evenementen en kunnen ook tegen een gunstig tarief vergaderruimte bij ons huren. We liggen met ons centrum in het Brainport-gebied, dus dichtbij interessante partijen.”

Kansen voor een vruchtbare samenwerking
De eerste contacten met het Polymer Science Park zijn begin dit jaar gelegd. Door de Coronacrisis is er vooral via digitale communicatiemiddelen contact met elkaar geweest. Accountmanager René van Bremen sprak onlangs met Mindel van Gijzel via Skype over mogelijkheden voor het PSP-netwerk. ,,Volgens mij kunnen we elkaar heel goed versterken”, laat René weten. ,,We kunnen gebruik maken van elkaars locaties om bijeenkomsten te organiseren en onze leden met elkaar in contact brengen.  We hebben ook gesproken over de mogelijkheid dat PSP als vraagbaak op het gebied van kunststoffen en kunststofverwerking aanwezig zal zijn op de Kunststoffenbeurs, als deze in september georganiseerd kan worden. Beide partijen zien genoeg interessante kansen en mogelijkheden voor een vruchtbare samenwerking die voordelen voor de leden oplevert.”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.