Werken aan 35 % minder virgin fossiele brandstoffen met De Transitie Agenda Kunststoffen van Provincie Overijssel

De provincie Overijssel heeft een omvangrijke rubber- en kunststofverwerkende industrie en daarom kan zij een belangrijke rol spelen in het sluiten van de (nationale) kunststofkringloop. Om een circulaire kunststofketen te ontwikkelen heeft de provincie in samen werking met bedrijven en andere kennispartners, waaronder het Polymer Science Park, een transitieagenda opgesteld. De hoofddoelstelling van de RTA Kunststoffen is om in 2030 in de Provincie Overijssel 35 procent minder virgin fossiele kunststoffen te gebruiken ten opzichte van 2016.

De provincie Overijssel zet verschillende instrumenten in om de kunststoftransitie in de regio te versnellen, waaronder een subsidieregeling voor ketenprojecten, deelname aan het programma vraaggestuurde standaarden, innovatiesubsidies, leningen en risicokapitaal, inkoop en  launching customership, CIRCO Tracks, een Circulaire Toolbox en de Futureproof community.

PSP werkt hier actief aan mee. Geïnteresseerd om samen de mogelijkheden te verkennen? neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@polymersciencepark.nl!

Bekijk ook dit filmpje!

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.