Start samenwerking PSP met The Great Plastic Bake Off

PSP verwelkomt The Great Plastic Bake Off als nieuw lid. Onlangs is de overeenkomst getekend. The Great Plastic Bake Off (GPBO) ontwikkelt en verkoopt mobiele upcycling-units (Rollende Keukens) waarmee verschillende soorten plastic afval op zoveel mogelijk plekken ter wereld kunnen worden verwerkt tot multifunctionele bouwmaterialen. Waar anderen doemdenken, gelooft GPBO dat plastic afval een waardevolle grondstof is. Dit principe is een belangrijk middel in de strijd tegen de wereldwijde plastic afvalvervuiling. De Rollende Keukens vormen een stimulans voor het verzamelen en upcyclen van plastic afval en bieden een veilig alternatief voor het storten en verbranden ervan.

Samenwerking

,,Sinds kort zijn we een samenwerking gestart met het Polymer Science Park (PSP) in Zwolle”, vertelt Dianne van Essen van het bedrijf. ,,Samen onderzoeken we de optimale plastic afvalmix voor gebruik in onze Rollende Keukens. We willen namelijk zoveel mogelijk soorten plastic afval waar dan ook ter wereld kunnen verwerken. De receptuur komt tot stand door middel van literatuuronderzoek, analyse van beschikbare praktijkvoorbeelden en vooral heel veel testen. Met kennis, middelen en netwerk in toegepaste kunststoftechnologie helpt PSP ons te versnellen. Ze kijken strategisch mee, geven advies en voeren onderzoek uit. De eerste stoeptegel is daar in de maak en wordt vervolgens flink “toegetakeld” om tot een robuust, betrouwbaar en veilig eindproduct te komen. Ook andere toepassingen zullen volgen. Tegelijkertijd werken we samen met onze andere partners aan Rollende Keuken versie 0, het prototype. We kijken ernaar uit om keuken en receptuur in 2020 bij elkaar te brengen. Blijf ons volgen!”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.