Nieuw lid W&R Plastics geeft kleur aan kunststoffen

We zijn er trots op dat we W&R Plastics BV uit Apeldoorn onlangs mochten verwelkomen als nieuw lid. Het is een prachtig bedrijf dat waarde toevoegt aan polymeren door het toepassen van onder andere wit, zwart, kleur en additief masterbatches en “geleidende” en mineraal gevulde compounds”. Een kort gesprek met Commercieel Directeur René Stegehuis over het bedrijf. En, wat verwacht hij van de samenwerking en het lidmaatschap van het Polymer Sciencepark?

,, We maken in onze samenleving steeds vaker gebruik van kunststofproducten in onder andere meer verfijnde kleuren”, vertelt René. Hij leidt samen met zijn collega Rik Klein Klouwenberg het bedrijf. Hijzelf heeft vooral de commerciële en technische onderwerpen in zijn portefeuille en zijn collega focust zich op zaken als financiën, inkoop, logistiek en andere algemene zaken. ,,Snelle ontwikkelingen zorgen ervoor dat fabrikanten zeer flexibel willen zijn bij het afnemen van hun materialen, zodat zij op tijd kunnen inspelen op veranderingen in de markt op het gebied van ontwerp, kleur en specifieke eigenschappen”, vertelt hij verder. ,,Wij bieden daar een maatwerk- oplossing voor en hebben 36 jaar lange ervaring hiermee. Onze klanten kunnen bovendien rekenen op een goede service en snelle levertijden.”

Hoogwaardige kleur masterbatches

Die oplossing ligt in het toevoegen van hoogwaardige kleur masterbatches, additief masterbatches, en mineraal gevulde en geleidende (’conductive compounds’) voor de kunststofverwerkende industrie. ,,Op die manier kunnen wij kunststofproducten precies de juiste kleur en eigenschappen geven die de klant wenst”, zegt René met gepaste trots. ,,Want kunststofkorrels zijn van nature melkwit of bijna transparant. Vrijwel Ieder kunststofproduct moet dus nog ingekleurd worden door de verwerker. Wij leveren onder andere aan de Sheet-extrusie/thermoforming, Blow Moulding, Compounding, Circulaire/recycling industrie, Spuitgietindustrie, Folie-industrie, Textielindustrie en de ‘Wood Polymer Composite’ extrusie. Voor die laatste branche maken we vooral de juiste natuurlijke kleuren voor onderdelen waarin 50-70% hout verwerkt is.” (HDPE/PP/PVC)

Innovaties

,,Veel klanten werken aan intensieve recycling”, stelt René vast. ,,Circulair ondernemen is ‘booming’. Daar spelen wij sterk op in. Want hoe vaker je kunststoffen hergebruikt, des te meer verminderen de oorspronkelijke eigenschappen. Wij werken momenteel hard aan nieuwe producten en additieven waarmee je circulaire polymeren weer kan opwaarderen, waardoor een langere levenscyclus mogelijk is. Hiervoor hebben we zeker ook de kennis en kunde van het Polymer Sciencepark nodig.”

Elkaar versterken

PSP was geen onbekende meer voor W&R Plastics. ,,Via wederzijdse klanten zijn we elkaar in kleinere projecten al vaker tegen gekomen”, vertelt René. ,,Zo waren we onder andere via Poly Plasticum al jaren met elkaar verbonden. Nu werd het tijd om de banden aan te halen en lid te worden. Onlangs heb ik een zeer prettig gesprek gehad met projectleider Femke Loos. We kwamen er al snel achter dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. Wij hebben meer dan 40 jaar kennis en ervaring in huis en een netwerk van rond de 350 klanten. Aan de andere kant biedt PSP ons een aantal faciliteiten die wij zelf niet hebben, krijgen we de gelegenheid om deel te nemen aan werkgroepen en toegang tot hun netwerk. Zo kunnen we elkaar zeker versterken en veel kennis en ervaring met elkaar delen!”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.