Nieuw PSP lid DYKA: kennis en netwerk van PSP van groot belang voor innovatie

Afgelopen zomer is DYKA Nederland, toonaangevende producent van kunststof leidingsystemen, lid geworden van het Polymer Science Park (PSP). Het bedrijf maakt sinds 1957 kunststof leidingsystemen die onder meer gebruikt worden in rioleringssystemen (binnen en buiten), regenwater-afvoersystemen, systemen voor infiltratie en buffering van regenwater, drainagesystemen, drinkwaterleidingen, gasleidingen en data- en telecomleidingen. DYKA Nederland maakt vandaag deel uit van de businessunit DYKA Group van Tessenderlo Group en is actief in verschillende Europese landen. Innovatie is in de bedrijfsvoering erg belangrijk. Gerlof Korte stuurt het team dat zich hierover ontfermt aan en vindt het van belang dat DYKA deelneemt aan een innovatienetwerk als dat van PSP.

“Ik ben nu een half jaar in dienst en werk met mijn team Innovatie & Technologie aan de vernieuwing, optimalisatie en uitbreiding van het huidige productenpakket”, vertelt Gerlof enthousiast. ”Denk daarbij aan het gebruik van kunststof recyclaat voor het maken van de leidingen. Maar ook onderzoeken we de uitbreiding van het huidige assortiment met compleet nieuwe producten. Zo introduceerden we nieuwe fittingen en een nieuw systeem voor luchtverversing in nieuwbouwwoningen. Meestal worden deze systemen van blik gemaakt. Een kunststof luchtverversingssysteem uit pvc is echter gemakkelijk in het plafond te monteren en levert aanzienlijk betere prestaties. Het product is dan ook erg succesvol in de markt gezet.”

Externe deskundigheid
Om snel en effectief te werken aan het ontwikkelen van nieuwe producten, is het soms nodig om externe deskundigheid in te schakelen, waarbij PSP in beeld komt. “Je probeert natuurlijk zoveel als mogelijk in eigen huis te doen”, licht Gerlof toe. “Maar je kan niet alle expertise in je organisatie hebben. Wij maken graag gebruik van de kennis en deskundigheid van het team van PSP. Zo bekijken we nu of we kunnen samenwerken in het Di-Plast programma. Dat is een programma met diverse pilots rond recyclaten, hetgeen voor ons zeker bruikbare informatie oplevert.”

Samenwerken
DYKA vindt het belangrijk om een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren. Het zoeken naar betere en andere productiemethoden past daarbij. “Om dat goed te doen, moet je zoveel mogelijk samenwerken”, vindt Gerlof. “Deelname aan een innovatienetwerk is een belangrijke stap. PSP heeft een mooi netwerk met leden waar wij graag onze kennis mee delen of in de toekomst misschien zelfs wel mee kunnen samenwerken. Ik kijk ernaar uit om nader kennis te maken!”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.