Werkstudenten Steven en Chris een halfjaar aan de slag bij PSP

PSP stimuleert graag jong talent en biedt dan ook alle ruimte aan stagiairs en net afgestudeerde studenten om praktijkervaring op te doen. Steven Paulus (22) en Chris Hutten (22) maken hier graag gebruik van en zijn sinds september als werkstudent te vinden op onze werkvloer. Beiden doen ze de opleiding werktuigbouwkunde bij Windesheim. >> Lees meer

,,Ik wacht momenteel op de start van mijn afstudeeropdracht en overbrug die tijd bij PSP”, vertelt Steven. ,,Het is de bedoeling dat ik in februari start met mijn afstudeerproject. Tot die tijd werk ik hier aan een aantal projecten. Ik heb hier vorig jaar stage gelopen en kon die periode verlengen. Een mooie kans om nog meer praktijkervaring op te doen. Tijdens mijn stage werkte ik aan een project waar we op zoek waren naar nieuwe soorten hars. Ik stelde zelf verschillende harsen samen en testte die op bruikbaarheid. Op die manier ben ik in aanraking gekomen met verschillende methoden om te testen, zoals spuitgieten en trekproeven.”

Op de vraag hoe hij het vindt bij PSP antwoordt hij meteen positief. ,,Eerder had ik niet zo veel met kunststoffen, maar na mijn stage hier heb ik ontdekt dat het veel fascinerender en uitdagender is dan ik had gedacht. Ik leer hier heel veel waar ik in mijn toekomst zeker mijn voordeel kan doen.”

Blijven plakken na de stage
Ook Chris heeft het naar zijn zin bij PSP. ,,Ik heb hier mijn afstudeeropdracht gedaan en ben als werkstudent blijven plakken”, zegt hij lachend. ,,Ook ik blijf hier een halfjaar en dan ga ik een master aan de Universiteit Twente doen. Ik ben afgestudeerd op het project dat PSP voor Laude doet. We onderzochten nieuwe materialen voor de kaas-mallen die zij gebruiken. Dit project loopt nog steeds. Een keer per week werk ik bij hen op locatie. Daarnaast heb ik ook meegewerkt aan een project waarbij we materiaal maakten om bepaalde emmers lekdicht te maken.”

Werk genoeg
Beide studenten ondersteunen Nils Schut met het doen van verschillende proeven en testen. ,,We zijn inmiddels met twee werkstudenten hier aan het werk en we hebben het allemaal druk, dus er is genoeg werk”, zegt Chris. ,,En het is ook nog gezellig”, voegt hij er aan toe. ,,We hebben een leuk team. We kenden elkaar wel via school, maar op deze manier leer je elkaar nog veel beter kennen. We helpen elkaar en geven elkaar feedback op de rapporten die we moeten opleveren.”

Praktijk uitdagingen

In de praktijk werken blijkt op sommige punten toch net even anders dan gedacht. ,,Het is vooral lastig om je aan de planning te houden”, zegt Steven. ,,Sommige dingen kunnen we niet zelf en dan zijn we afhankelijk van derden, dat maakt het soms moeilijk om de planning te halen”, voegt Chris toe. ,,Of materiaal dat zich ineens toch anders gedraagt dan we hadden voorspeld”, zegt Steven. ,,Dat kan het proces vertragen of we moeten het onderzoek omgooien. Maar dat is het mooie van de praktijk. Dit soort dingen leer je niet op school.”

Beide werkstudenten vinden de ervaring die ze nu opdoen zeer waardevol. ,,PSP is een kleine organisatie waar je aan veel verschillende projecten kan werken”, zegt Steven. ,,Daar leer je veel van. Je wordt flexibel en je leert creatief te worden in het oplossen van problemen die je tegenkomt.”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.