Stagiaires Pelle, Felix en Max doen praktijkervaring op bij PSP

Maar liefst drie stagiaires zijn de komende tijd te vinden bij PSP. In hun eigen werkruimte zijn ze onder begeleiding van verschillende projectleiders druk met verschillende opdrachten en projecten. Pelle van Kessel studeert Werktuigbouwkunde aan Windesheim en volgt zijn derdejaars stage bij ons. Felix van Geene doet de MBO opleiding Middenkader Technicus Engineering Havo traject bij Deltion en Max Roessink is derdejaars MBO-student Middenkader  Technicus Engineering Werktuigbouwkunde, ook bij Deltion. Alle drie zijn ze in september gestart met hun stage. >> Lees meer

,,Ik houd me bezig met het project Sensorintegratie dat PSP in opdracht van Wavin doet”, vertelt Pelle. ,,Ik ga onderzoek doen naar de haalbaarheid van het spuitgieten van sensoren. Maar op dit moment ben ik vooral bezig met het maken van een Plan van Aanpak. Dat moet ik begin oktober aanleveren. In totaal ben ik 100 werkdagen hier aanwezig en dan moet het onderzoek af zijn.”

Ubbink
Felix houdt zich met verschillende projecten bezig. ,,De nadruk ligt voor mij op het project dat we doen voor Ubbink waarin we onderzoeken of bepaalde soorten plastic recyclebaar zijn”, licht hij toe. ,,Het gaat dan om PE- en PP-buizen in verschillende kleuren. Die breken we eerst en we testen ze dan of ze geschikt zijn als grondstof voor nieuwe producten.”

Max houdt zich volledig bezig met het Ubbink-project. ,, Max laat een zakje met grove maling van een plasticsoort zien. ,,Dit is de grove maling van een plasticproduct”, licht hij toe. ,,Deze wordt nog een keer gemalen en wordt dan gecompoundeerd. Daarna gaat het de spuitgietmachine in en wordt het een trekstaaf die we op sterkte kunnen testen.”

,,Ik vind het leuk om vooral praktisch bezig te zijn”, laat hij weten. ,,Het is geweldig om het spuitgieten te leren en trekstaven te testen. Onlangs heb ik ook nog een stans gereviseerd. Die stans werkte niet meer, maar was wel essentieel voor het uitvoeren van het onderzoek. Ik heb de stans uit elkaar gehaald en weer helemaal bruikbaar gemaakt.”

Prima stageplek
Alle drie vinden ze PSP een prima plek om stage te lopen. ,,Er zijn veel verschillende projecten en er zitten in dit pand ook andere bedrijven die veel kennis in huis hebben”, zegt Felix. ,,Iedereen werkt samen en je kunt dan ook veel mensen om hulp vragen.” Pelle ziet een klein nadeeltje. ,,Ik doe vooral een onderzoek voor Wavin, maar PSP is mijn aanspreekpunt. Dat is soms lastig, maar ik kan altijd een afspraak met Wavin maken of mijn vraag via de email stellen. Toch kan dit ook een pluspunt zijn. Zo kan ik ook een keer een kijkje nemen in de fabriek bij Wavin en kan ik gebruik maken van zowel de expertise van Wavin als PSP.

Een ander puntje van aandacht zijn de materialen. ,,Ze hebben in mijn ogen niet altijd de juiste materialen”, laat Max weten. ,,Zo hebben we aangeraden om een decoupeerzaag en een cirkelzaag aan te schaffen. Dan gaan dingen sneller.”

Alle drie vinden ze de stage bij PSP leuker dan een dag op school. ,,De tijd gaat hier snel en je leert heel veel”, vindt Felix. ,,Je leert nu eindelijk hoe het in de praktijk werkt. En dan blijkt het soms toch anders te gaan dan je op school leert. Alles is minder gestructureerd. Er zijn zo veel projecten die door elkaar lopen, dat zorgt voor veel afwisseling. En het halen van de planning is soms lastig. Wij moeten echt leren om in te schatten hoe lang je met iets bezig bent. Maar dat gaat hier vast goed komen.”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.