Terahertz Technologie workshop in Dusseldorf inspirerend en interessant

 

Op donderdag 26 september nam een aantal relaties van het Polymer Science Park deel aan de Terahertz Technologie workshop in Dusseldorf. Deze workshop werd door het Polymer Science Park in samenwerking met het NRWO georganiseerd en komt voort uit het Interreg project “Smart Production”. Projectleider Martine Bonnema reisde met hen mee en doet kort verslag van een interessante, inspirerende dag.

,,Deze dag was eigenlijk opgedeeld in twee delen”, vertelt Martine. ,,Tijdens de workshop zelf, die gegeven werd door de Hogeschule Dusseldorf, leerden de aanwezigen welke mogelijkheden Teraherz Technologie biedt. Daarnaast was er een aantal bedrijven aanwezig die iets vertelden over andere ‘analyze methodes’. Heel leerzaam en inspirerend.”

,,Zo hebben we van Tascon geleerd hoe ze recylaat en microplastics bijvoorbeeld analyseren op  de aanwezigheid van verschillende polymeeradditieven”, licht Martine toe. ,,Roger Dietrich van OFG legde uit hoe zij de oorzaak van defecten in grote schepen of windmolen wieken kunnen achterhalen zonder de windmolen naar het lab te hoeven halen. Tot slot gaf Nanoanalytics toelichting op het visualiseren van diverse oppervlaktes. Interessant voor de hele kunststofindustrie.”

De bedrijven die de workshop bijwoonden waren enthousiast. ,,De deelnemers waren blij met de kennis die ze hebben opgedaan, ook al was het misschien op een ander onderwerp dan waarvoor ze  naar de workshop waren gekomen”, zegt Martine. ,,Uiteindelijk een inspirerende en zinvolle dag die zeker een vervolg verdient!”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.