Werkbezoek Stientje van Veldhoven

Maandag 4 februari ontvingen wij staatssecretaris Stientje van Veldhoven bij het Polymer Science Park. In 2050 wil de Provincie Overijssel volledig circulair zijn. Op heel veel vlakken worden goede stappen gezet om dit mogelijk te maken. Vandaag was er aandacht voor textiel, infra en kunststoffen.

https://youtu.be/alQV3Q6Nj8U

(Bron: Provincie Overijssel)

Na het tonen van bovenstaande video werd de staatssecretaris verwelkomd door Annemieke Traag, gedeputeerde Provincie Gelderland, wethouder Rene de Heer en Mireille Kinket, directeur van het Polymer Science Park. Mireille gaf aan dat het Polymer Science Park als recycling hub van Nederland aanstuurt op de groei van de vraag naar gerecyclede kunststoffen. Samen met alle partners, die zich in de gehele keten bevinden, werken we aan het sluiten van de kunststofketen.

Vervolgens maakte de staatssecretaris een rondje langs verschillende Overijsselse bedrijven die bij het Polymer Science Park gingen pitchen. Vanuit de kunststofsector waren dat de Maan Group over hun 100% biologisch afbreekbare polymeer die wordt toegepast voor de realisatie van Growcoon, een biologisch afbreekbare plantenplug. Van Wijhe Verf die samen met Dijkstra Plastics en Veolia een recyclaat emmer ontwikkelt voor verf, maar ook werkt aan een ontwikkeling voor voedselverpakking. Pharmafilter met maalinstallatie Tonto die op iedere ziekenhuisafdeling afval vermaalt en afvoert. Het teruggewonnen kunststof wordt opnieuw gebruikt voor ziekenhuistoepassingen. Schoeller Allibert die gerecyclede kunststoffen in voedsel contact verpakkingen verwerkt en Wavin met de plastic road.

Wij kijken terug op een goed werkbezoek waarbij we de staatssecretaris konden laten zien en vertellen wat voor mooie dingen er gebeuren in Overijssel om de provincie in 2050 volledig circulair te laten zijn.

(Foto’s Provincie Overijssel)

Maria Malinowski, Schoeller Allibert Services BV

Remy Notten, Dijkstra Plastics

Bart Oude Wesselink, Maan Group

Matthijs Maris, Pharmafilter 

Marcel Jongedijk, Wavin

Arjan Ester, Aebi Smidt

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.