Terugblik workshop ‘Fleximould’

Dinsdag 6 november organiseerde Polymer Science Park, samen met alle partners vanuit het Interreg project ‘smart production’ een zeer interessante workshop waarin de nieuwste ontwikkelingen in de Fleximould werden besproken. De workshop en demonstraties ‘fleximoulding’ vond plaats op de Hochschule Niederrhein (HSN) in Krefeld. HSN werkt hier samen met Demcon aan de ontwikkeling van een ‘pinbed tool’ waar producten van maar liefst 1.60 X 0.6 X 0.3 (hoogte) meter kunnen worden geproduceerd. Door middel van 31 duizend pinnen kan de matrijs ingesteld worden op de benodigde vorm. Dit gebeurt ‘s nachts, waardoor je binnen één dag een ander product kan ‘vacuum vormen’.  Tijdens de workshops zijn er cases besproken van onder andere Wedi en Philips. Daarnaast werd het duidelijk welke voor- en nadelen deze technologie met zich meebrengt en kon dit worden ervaren door live trials uit te voeren op de huidige opstelling in Krefeld.

Ben jij geïnteresseerd in deze technologie, wil je meer informatie of zelfs vrijblijvend een aantal trials uitvoeren? Neem dan contact op met Martine Bonnema van het Polymer Science Park: info@polymersciencepark.nl of 038 853 4810.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.