Circulaire toepassingen voor huishoudelijk verpakkingsafval

Hoe kunnen we de vraag en het aanbod van gerecycled huishoudelijk verpakkingsafval beter op elkaar laten aansluiten? En daarmee het gebruik van primaire kunststoffen terugdringen? Die vraag staat centraal bij het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof (KVG) waaraan het Polymer Science Park deelneemt.

Het programma wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat (RWS) en Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en gefinancierd door Stichting Afvalfonds. Het programma is gebaseerd op twee pijlers: inkoop en innovatie. PSP is door het KIDV gevraagd om kennis en netwerk in te zetten om leads en kansen te zoeken. Daarnaast staan wij KIDV bij door inbreng van inhoudelijke expertise en onze kennis over innovatieprocessen en trajecten op dit thema.

De afgelopen maanden hebben we bedrijven geholpen met hun pilotvoorstel. Begin november zijn er pilots gekozen door een onafhankelijke jury. Er zijn vier pilots gekozen waaraan bedrijven uit de regio Zwolle verbonden zijn, zoals Attero, Rova, Circulus Berkel, Veolia, RPP en de Groot Vroomshoop. PSP gaat deze bedrijven, afhankelijk van hun wensen, verder ondersteunen bij de uitvoering van de pilots.

Kijk hier voor meer informatie.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.