Medical Precision wint Cross-over Innovation Award 2018

Medical Precision is de winnaar van de Cross-over Innovation Award 2018! Met het innovatieve markeringssyteem dat in ziekenhuizen gebruikt kan worden bij de behandeling van kanker, wist Medical Precision de jury te overtuigen.

Ondernemers Annelies Maas – Kortenhorst en haar man Roland Kortenhorst – Maas namen de prijs in ontvangst tijdens de Cross-over Innovation Challenge. Dit evenement werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en vond daarom plaats in de vorm van een exclusief XIC-diner met 100 genodigden in het congrescentrum van Lumen Zwolle.

De innovatie
De Cross-over Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt aan innovatieve ondernemers met een sector overstijgende innovatie. Door een bijzondere samenwerking met verschillende partijen wist Medical Precision een uniek nieuw product te ontwikkelen dat een verbetering voor patiënten betekent aan het begin van hun kanker-behandelings-periode. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Health Innovation Park heeft Medical Precision begeleid bij hun innovatie.

De cross-over
In 2015 is Art of Beauty, een opleidingsinstituut voor Permanent Make-Up, door het ISALA ziekenhuis benaderd met de vraag of de permanente make-up technologie wellicht geschikt zou zijn voor het plaatsen van de zogeheten referentiepunten voor radiotherapie. Dat zijn de punten die een radiolaborant nodig heeft gedurende de maanden van bestralingstherapie voor kankerbestrijding. Het zetten van deze punten is uiterst pijnlijk, niet nauwkeurig en de punten zijn niet meer te verwijderen. De unieke combinatie van kennis van permanent make-up, van de radiotherapie-praktijk, van de kunststof-spuitgiettechnologie en elektromechanica heeft geleid tot de comfort marker die snel, eenvoudig, pijnloos en exact de punten zet, die tevens weer te verwijderen zijn.

Organisatie
De Cross-over Innovation Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door Kennispoort Regio Zwolle, het Health Innovation Park, het Polymer Science Park en het Agri en Food Innovatie Cluster. Het doel van de challenge is het stimuleren van samenwerking en innovatie tussen verschillende branches.

https://youtu.be/uycmEnVby2o

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.