Studenten in het zonnetje

Twee keer per jaar bieden we gedurende een periode van 5 maand verschillende stagiairs een werk- en ervaringsplek voor een stage of afstudeeronderzoek. Daar zijn we meer dan trots op! Ze ondersteunen niet alleen bij de toepassingsgerichte projecten maar ook bij het doen van onderzoek. Deze periode waren dat onder andere; Jim, Jesse en Amanda bij 3DPrint Huge, Milou en Youri voor een project voor DSM, Marieke voor het Cluster Kunststoffen en Sensoren en Thijs bij het onderzoeksproject Proeftuin Recycling. We spraken Thijs over zijn periode bij het Polymer Science Park.

Het onderzoek
Thijs van de Kamp deed bij het Polymer Science Park onderzoek naar de inzet van polycarbonaatrecyclaat met en zonder vulstoffen om de eigenschappen te sturen, specifiek voor de toepassing in demoproducten die in de bouw gebruikt kunnen worden. Hij heeft een chemische achtergrond én is graag praktisch bezig en dat kwam hem bij zijn stage goed van pas:

“Wat leuk is om te zien, is dat ik hier zowel dingen uit de chemie als praktische kennis mee kon nemen in deze stage. Zo kan ik bij het doen van bijvoorbeeld een trekproef niet alleen mechanische waarden bepalen, maar ook op chemisch niveau verklaren waarom iets gebeurd en dat is heel handig gebleken.”

Samenwerking
Bij het Polymer Science Park lopen verschillende studenten tegelijkertijd stage. Zoals de voorbeelden laten zien werken studenten vaak zelfstandig op een project maar ze zitten wel bij elkaar in één ruimte. Thijs: “Dat maakt het makkelijk om elkaar af en toe iets te kunnen vragen en natuurlijk ook gezellig! Bovendien neem je dan daardoor ook altijd dingen vanuit de verschillende disciplines mee.”

Dit kwartaal waren de studenten afkomstig van Deltion, Saxion University of Applied Sciences, NHL Stenden Hogeschool, Windesheim en Hogeschool Utrecht.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.