Nuon Solar Team bijna klaar voor de Bridgestone award

Het Nuon Solar team werkt sinds maart bij het Polymer Science Park aan de zonneauto Nuna9. Dit om klaar te zijn voor de Bridgestone World Solar Challenge, waarbij zonneauto’s van het noorden van Australië (Darwin) naar het zuiden (Adelaide) rijden. Hoe bereiden zij zich voor en waarom kozen ze nu juist voor het Polymer Science Park als standplaats?

De Nuna9 is bijna klaar om te beginnen met de race. Het chassis is in het Polymer Science Park in elkaar gezet, de ophanging is in Delft ontworpen en verder uitgewerkt. Over zo’n twee weken worden deze en andere onderdelen bij elkaar gebracht en dan is de Nuna9 compleet en klaar voor de race.

Het team bestaande uit zestien studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) werkte sinds maart in het Polymer Science Park. Dat er voor Zwolle als standplaats is gekozen, heeft te maken met de interessante innovatieve broedplaats op het vlak van toegepaste kunststoftechnologie dat Polymer Science Park biedt. Het Nuon Solar Team heeft daar intensief samenwerkt met Aliancys. “Doordat we nu zo dicht bij Aliancys zaten, was het voor ons eenvoudig om heen en weer te lopen op het moment dat we technische vragen hadden of wanneer we op zoek waren naar een stukje extra kennis over materiaal”, aldus Lisanne de Rooij, marketingmanager bij het Nuon Solar Team.

Om op de hoogte te blijven van de vorderingen en de race is het team te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.