Eurekite ontwikkelt flexibele keramische nanovezels

Eurekite is een spin-off gestart vanuit een succesvol promotieonderzoek aan de Universiteit Twente, tevens gelieerd aan MESA+. Momenteel gevestigd in de High Tech Factory heeft Eurekite met een klein team van zeven zeer toegewijde medewerkers de eerste stappen in de ontwikkeling van volledig flexibele keramische nanovezels gemaakt. Dit onder de noemer Flexiramics®.

Nanovezel materiaal
Flexiramics® is een 100% keramisch nanovezel materiaal dat net zo licht en flexibel voelt als papier, maar dat alle fysisch-chemische eigenschappen van het oorspronkelijke keramiek behoudt. Ontwikkeld door Eurekite BV, is Flexiramics ’s werelds eerste flexibele puur keramische dunne filmmateriaal. Het materiaal is ideaal voor weefsels die worden gebruikt in extreme omstandigheden vanwege de duurzaamheid bij hoge temperaturen en corrosieve omgevingen. Het kan ​​1200 °C weerstaan zonder dat materiaal degradeert.

Out-of-the box
Flexiramics® nanovezels worden normaal gesproken gemaakt in een matrixstructuur. Deze structuur maakt het mogelijk om hoogwaardige polymeercomposieten te vormen zonder dat de flexibiliteit negatief wordt beïnvloed. Dit maakt Flexiramics® uniek, omdat vergelijkbare typische keramische vulmiddelen die gebruikt worden de thermische en diëlektrische eigenschappen wel gunstig beïnvloeden, maar ze zorgen ervoor dat de composieten hun flexibiliteit verliezen. Flexiramics®’ eigenschappen maken dit puur keramisch product daarmee een technologieplatform waarmee out-of-the box ideeën en toepassingen kunnen worden gegenereerd.

Toepassing
Eurekite is bezig verschillende levensvatbare toepassingen voor Flexiramics® te ontwikkelen, waaronder flexibele PCBs. Dit is met name gericht op het samenvoegen van de flexibiliteit en het lichte gewicht van het polymeer met de temperatuurstabiliteit, hogere warmtegeleiding en elektrische isolatie van een keramische printplaat. De veelzijdige eigenschappen en toepassingen van Flexiramics kan worden verkocht in verschillende sectoren, waaronder Sensing, Automotive, Aerospace, Electronics en Cabling.

Voor vragen kunt u e-mailen (info@eurekite.com) of bellen naar (+31 639 88 60 72)
Het bezoekadres van Eurekite is SP24, High Tech Factory, University of Twente, De Veldmaat 10 in Enschede.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.