PSP zoekt nieuwe Projectmanager Circulaire Kunststoffen

Polymer Science Park (PSP) is het innovatiecentrum voor toegepaste kunststoftechnologie in Zwolle. We zijn op zoek naar een enthousiaste Medior Projectmanager Circulaire Kunststoffen om ons team te versterken (32-40 uur per week).

 

Ben jij gemotiveerd en vastberaden om te werken aan een toekomstbestendige en circulaire kunststofindustrie? En vertaal je de visie van bedrijven via doelgerichte innovatie richting tastbare resultaten en oplossingen, zodat ze verder kunnen met de verduurzaming van hun processen en kunststof producten? Lees dan gauw verder.

 

Functieomschrijving

Als projectmanager bij PSP richt je je op het innoveren van kunststoftoepassingen en processen. Hiervoor ben je veel in contact met bedrijven en organisaties in de kunststofindustrie. Je gaat onderzoeks- en ketenprojecten vormgeven, organiseren en uitvoeren, soms ook samen met belangrijke partners. Jouw theoretische en praktische kennis vertaal je naar activiteiten en resultaten binnen onze kernthema’s:

  • Hoogwaardige recycling
  • Biogebaseerde en bio-afbreekbare kunststoffen
  • Duurzaam productontwerp
  • Circulaire kunststofketens

Je bent veel in direct contact met de klant op zowel inhoudelijk als management niveau, staat soms zelf in het lab en werkt veel samen met collega’s. Je analyseert resultaten, trekt conclusies, schrijft rapportages en adviseert de klant.

 

Organisatie

PSP is een internationaal innovatiecentrum voor toegepaste kunststof technologie. Wij zijn een partner voor bedrijven die hun kunststoftoepassingen en -processen willen verbeteren en streven naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering. Onze diensten omvatten Research & Development, Netwerk en Trainingen. PSP is een dynamische kennis gedreven organisatie, heeft labs met de nieuwste extrusie en analyseapparatuur en biedt een innovatieve en inspirerende werkomgeving met enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Ons team bestaat uit ongeveer 15 medewerkers en we zijn gevestigd in Zwolle.

 

Functievereisten

je bent sterk gemotiveerd om bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame kunststofindustrie. Je bent een initiatiefnemer, resultaatgericht, kan goed overtuigen en werken onder druk. Je kunt vanuit de vraag van de klant of een bottleneck in de keten een aanpak bedenken en een plan schrijven. Je kunt goed organiseren, plannen en de praktische uitvoering van opdrachten (gedeeltelijk) zelf oppakken. Je kunt resultaten uitwerken en rapportages schrijven, waarbij je werkt met de gebruikelijke programma’s zoals Excel. Je bent in staat om je kennis over te brengen op collega’s en klanten, bijvoorbeeld door het geven van trainingen. Je bent communicatief sterk, in zowel Nederlands als Engels, en kan zelfstandig werken.

 

Je hebt een opleiding afgerond op HBO of universitair niveau op het gebied van materiaalkunde, chemie, chemische technologie, werktuigbouw, polymeertechnologie of vergelijkbaar. Je hebt een paar jaar werkervaring als projectmanager binnen het veld van toegepaste kunststoffen. Je weet veel over processen zoals:

  • Spuitgieten en compounderen
  • Recycling
  • Kunststof materialen
  • Productontwikkeling
  • Circulaire kunststof waardeketens.

 

Wat kan je verwachten van ons

Bij PSP kun je zelf de leiding nemen over je eigen ontwikkeling en carrière pad. Je kunt trainingen, workshops en conferenties volgen, zodat je steeds sterker in je schoenen komt te staan en je je netwerk vergroot. We steunen flexibele werkomstandigheden ter bevordering van een gezonde privé-werk balans. Daarbij ontvang je een marktconform salaris passende bij de functie, je ervaring en je kennis.

 

Selectie proces

Wil je deze uitdaging aangaan? Stuur dan je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 21 oktober 2024 naar info@polymersciencepark.nl. Wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met Manita van der Ploeg via info@polymersciencepark.nl of 085-48 37 800. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.