Diensten en support

Team PSP heeft veel kennis en expertise in huis. We bieden onze leden en opdrachtgevers een breed diensten- en supportpakket aan. Een overzicht:

 

Technisch advies

We geven algemeen technisch advies over onder andere: spuitgieten, compounderen, materiaaleigenschappen, materiaaltesten, materiaalanalyse, materiaalperformance en scheidingstechnieken

Specifiek technisch advies gegeven we over :

  • specificaties van gerecyclede kunststoffen
  • slimme kunststoftoepassingen
  • biopolymeren en coatings in de context van een schone duurzame wereld met een circulaire economie.

Een goed voorbeeld van een specifiek technisch advies is de case van Beens Grass Yarns.

 

Haalbaarheidsonderzoek

We onderzoeken graag samen met u het potentieel van een project. We maken een analyse, brengen sterke en zwakke punten in beeld en kijken naar de kansen en risico’s. We geven in zo’n onderzoek ook aan welke middelen nodig zijn om het project te kunnen uitvoeren en wat uiteindelijk de slagingskansen zijn.

 

Analyseren en evalueren van materiaal/producteigenschappen

Bedrijven kunnen gebruik maken van de beschikbare faciliteiten bij PSP om testen te laten uitvoeren. We hebben de beschikbaarheid over mechanische en fysische testen, o.a. trekproef, impacttest, drukproef, buigproef, MFI, HDT/Vicat, DSC, TGA, FTIR, GC MS, DMA, OIT, reologiemetingen, vochtmetingen en (bulk)dichtheid. Een aantal testen doen we in de laboratoria van DSM.

 

Proefproductie

Bedrijven kunnen gebruik maken van de beschikbare faciliteiten bij PSP om proefproductie te draaien of kleine series te produceren. Wij beschikken over de volgende apparatuur.

FANUC Roboshot spuitgietmachine

Daarnaast hebben we de mogelijkheid faciliteiten beschikbaar te stellen uit ons netwerk. Ook kunnen we meedenken en zelf onderzoeksopstellingen bouwen, mocht dat wenselijk zijn. Hoe dat werkt, zie je in de case die Laude aan ons voorlegde.

 

Trainingen, Opleidingen en Workshops

We zoeken continue naar talent en voor eigen personeel zetten we in op een leven lang leren. Op deze manier zijn we in staat om flexibel mee te bewegen met de veranderingen in de markt.

Stagiairs zijn bij ons meer dan welkom! Wij hebben regelmatig studenten van verschillende scholen een werk- en ervaringsplek voor een stage of afstudeeronderzoek. Daar zijn we meer dan trots op! Ze ondersteunen niet alleen bij de toepassingsgerichte projecten maar ook bij het doen van onderzoek. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor onze leden en klanten bieden we diverse trainingen, opleidingen, workshops en ook maatwerktrajecten aan. Vooral de toegepaste en praktische inslag staat hierin centraal.

 

Cursussen

In samenwerking met STODT geven we cursussen spuitgieten, extruderen en compounderen. Door de faciliteiten en expertise van PSP, leer je in no-time de fijne kneepjes van de vormgeeftechniek voor thermoplasten, thermoharders en metalen. Op de website van STODT vind je hierover meer informatie.

 

Brainstormsessies

Regelmatig nodigen we interessante partijen uit ons netwerk uit. Samen gaan we op zoek naar nieuwe ideeën over een bepaald onderwerp of vraagstuk. Vaak leidt dit tot concrete acties.

 

Opschalingsvraagstukken

Om een innovatie op te schalen zijn vaak netwerkpartners nodig, kennis en faciliteiten om tot een demoproduct te komen. Daar kan PSP een belangrijke rol van betekenis bij spelen. Denk aan:

 • koppelen aan relevant netwerk . Dat kan ons eigen of een extern bedrijvennetwerk, maar ook kennisinstituten en netwerk in testfaciliteiten
 • Consortiumvorming en het opzetten van ketensamenwerkingen
 • Themabijeenkomsten met een specifiek onderwerp om bedrijven te verbinden

 

Ontwerpen en produceren van (demo)producten

Denk aan:

 • Advies voor materiaalkeuze en proces parameters.
 • Ondersteuning geven in het opstellen van het Programma van Eisen (PvE).
 • (Demo)producten maken van gerecyclede kunststoffen.
 • Additive Manufacturing.

 

Financieringsvraagstukken

Zoek je financiering om je innovatie verder te kunnen ontwikkelen? Of wil je met je bedrijf groeien en ben je op zoek naar kapitaal om op te schalen? Wij helpen je, samen met onze partners graag verder. Dit doen we door bijvoorbeeld mee te kijken naar je businessplan, het kijken naar nieuwe mogelijkheden en het aantrekken van financiering. Daarnaast kunnen wij ook de subsidieaanvraag voorbereiden zodat jullie hem eenvoudig kunnen indienen.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.