Coatings

Polymer Science Park verbindt partijen in de hele coatingketen: van polymeer tot toepassing. Wij bieden de mogelijkheid verder te komen met innovaties door eigen kennis en faciliteiten te combineren met de kennis in ons netwerk.
Coatings zijn een bijzondere toepassing van kunststoffen. Een coating biedt niet alleen bescherming, maar geeft ook de ‘looks’ aan het product. De eisen die aan een coating worden gesteld zijn dan ook hoog en vaak anders dan in andere kunststofverwerkende industrieën. Kennis op dit gebied is specifiek en verspreid over meerdere bedrijven.

 

Lopende projecten op het gebied van coatings

  • High Troughput Experimentation
    Sneller slimmere innovaties op de markt brengen? Doormiddel van High Troughput Experimentation kunnen coatings met oneindig veel variaties in de grondstoffen worden gemaakt en geëvalueerd. Dit zorgt ervoor dat de R&D-capaciteit benut kan worden voor échte innovaties. Wij zijn als Polymer Science Park nauw betrokken bij de ontwikkeling van een HTE coating & adhesives centrum. De apparatuur van en kennis vanuit dit centrum is beschikbaar voor onze leden.
  • Poedercoaten op lage temperatuur
    Is poeder coaten op substraten anders dan metaal lastig? Niet wanneer dit op lagere temperatuur kan en deze mogelijkheid is er op het Polymer Science Park. Wij beschikken over een unieke demo-productielijn die het mogelijk maakt MDF, hout en kunststoffen te poedercoaten.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Martine Bonnema.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.