Hoe maak je een goede lijm? Van toepassing tot molecuul (en terug)

Iedereen heeft wel eens geprobeerd iets aan elkaar te lijmen, soms met succes maar ook vaak niet. Ooit afgevraagd waarom?

In deze lezing door dr. ir. Wim Zoetelief, Covestro TAP-NL komen de verschillende aspecten van een lijmverbinding aan de orde. Hoe maak je een goede lijm? Polymeerfysica, met name reologie, vormt de verbindende factor bij het begrijpen van de rol van polymeren in het tot stand komen van een goede hechting. Wellicht helpt deze achtergrondkennis bij de volgende lijmklus!

 

Dr. ir. Wim Zoetelief

chemische kring

Sinds zijn afstuderen bij de faculteit Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente is Wim Zoetelief werkzaam op het gebied van polymeerverwerking en reologie. Na het afronden van zijn promotie onderzoek aan de TU Eindhoven heeft hij enkele jaren gewerkt bij het Philips Nat. Lab. Voordat hij als reoloog bij DSM Research aan de slag ging. Door de jaren heen lag altijd de focus op de rol van het materiaal, meestal gesmolten polymeer, in vormgevingsprocessen en hoe dat de eigenschappen beïnvloedt van het uiteindelijke product. De laatste jaren bij DSM voor de overgang naar Covestro stond in het teken van toepassing van deze kennis in het gebied van 3D-printen. Sinds kort vormt reologie van dispersies de nieuwe uitdaging.

 

Nadere informatie over de lezingen kunt u aanvragen via het CKZ emailadres: ckzsecretariaat@gmail.com.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.