Kunststof Seminar Circulaire transitie: De Potentie van Biobased kunststoffen

Biopolymeren, de techniek, toepassingen en businesscase

Op dinsdag 12 maart 2024 organiseren Polymer Science Park en de Gemeente Almelo het Kunststof Seminar Circulaire Transitie | De Potentie van Biobased Kunststoffen. Het seminar wordt geopend door Gerrit Hiemstra, bekend als meteoroloog. Hij heeft zich volledig gestort op duurzaam en Biobased bouwen. Na een korte introductie over biopolymeren sluit je aan bij een van de deelsessies. Interessante sprekers uit de markt nemen je mee om de businesscase kloppend te maken, of vertellen je meer over de techniek en toepassingen van biopolymeren. Tijdens het seminar is er voldoende gelegenheid om te netwerken. Wil jij werken met biopolymeren of werk je er al mee en wil je samen met andere partijen een businesscase opzetten, kom dan zeker op 12 maart naar Almelo. De plaatsen voor het Kunststof Seminar zijn beperkt, dus koop jouw ticket dus snel.

 

Deelsessie: Biopolymeren, de businesscase

Je wil biopolymeren toepassen in jouw product(en), maar hoe ga je om met LCA-data, de financiën en wat zijn de do’s en don’ts. Tijdens deze deelsessie krijg je tips en tricks van toonaangevende sprekers.

 

Sprekers

  • Brendan Hill – Braskem samen met Steven Schuitema – FKUR
  • Remy Jongboom – Senbis
  • Milad Golkaram – TNO

 

Deelsessie: Biopolymeren, de techniek en toepassingen

Biopolymeren willen toepassen is mooi, maar wat betekent dat voor het gehele proces. Welke techniek komt er bij kijken en voor welke toepassingen is het geschikt? Tijdens deze deelsessie geven toonaangevende sprekers jouw inzicht in de mogelijkheden en belemmeringen rondom biopolymeren. Hoe is het wél mogelijk om biopolymeren toe te passen in jouw product?

 

Sprekers

  • Rene Rozendaal – Paques Biomaterials, samen met Ruud Rouleaux – Helian Polymers BV
    Paques Biomaterials, producent van PHA (PolyHydroxyAlkanoaten), komt tijdens het Kunststof Seminar spreken in samenwerking met R&D partner en applicatieontwikkelaar Helian Polymers BV. Zij gaan in op de techniek en toepassingen van PHA (biobased en biodegradable kunststofvervanger). Helian Polymers BV is afnemer van de PHA van Paques Biomaterials, waarmee ze formuleringen ontwikkelen voor diverse verwerkingsmethoden en toepassingsgebieden. Is PHA ook voor jouw product de beste oplossing? Laat je inspireren op 12 maart in Almelo.
  • Rick Hagenaars – Rodenburg Bioplastics
    Compoundeur Rodenburg Biopolymers maakt biobased en biodegradeerbare kunststoffen uit aardappelzetmeel. Met hun portfolio bestaande uit volledige verbindingen, voorverbindingen en masterbatches bieden zij een duurzamer alternatief voor de olie gebaseerde kunststoffen. Tijdens het Kunststof Seminar vertellen zij meer over dit proces en de technieken.
  • Gert-Jan Gruter – Avantium

 

Programma Kunststof Seminar

Hieronder delen wij het programma voor deze editie van het Kunststof Seminar. Het programma vullen wij in de komende tijd met alle interessante sprekers die aanwezig zijn tijdens het evenement.

12:00 – 13:00 uur Inloop en lunch
13:00 – 14:00 uur Plenaire opening met Gerrit Hiemstra en Erwin Zant
14:00 – 14:30 uur Koffiepauze
14:30 – 16:00 uur Deelsessies
Deelsessie 1: Biopolymeren, de businesscase
Deelsessie 2: Biopolymeren, de techniek en toepassingen
16:00 – 17:00 uur Netwerkborrel

 

Voor vragen kun je contact opnemen met onze communicatie manager via het mailadres j.nijhof@polymersciencepark.nl

 

Tickets

Bestel jouw tickets voor het Kunststof Seminar via het onderstaande systeem. Neem voor vragen over de ticketverkoop contact met ons op.

 

j.nijhof@polymersciencepark.nl

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.