Ben jij onze nieuwe projectleider?

Polymer Science Park is het innovatiecentrum voor toegepaste kunststof technologie in Zwolle. En we zijn op zoek naar versterking van ons team in de vorm van een

 

R&D Projectleider/Engineer Circulaire Kunststoffen

junior/medior niveau, 32-40 uur per week

 

Je bent gemotiveerd en vastberaden om te werken aan een toekomstbestendige en circulaire kunststof sector. Je vertaalt de visie van bedrijven via doelgerichte innovatie richting tastbare resultaten, zodat ze verder kunnen met de verduurzaming van hun processen en kunststof producten.

 

Jouw werkzaamheden

 

Je initieert, leidt en realiseert projecten die gericht zijn op het innoveren van kunststof toepassingen en processen. Daarvoor ben je veel in contact met bedrijven en organisaties in de kunststoftechnologie sector. Je gaat onderzoeksprojecten, ketenprojecten en trainingen organiseren en uitvoeren, soms ook samen met belangrijke partners. Binnen onze kernthema’s hoogwaardige recycling, biogebaseerde en bio-afbreekbare kunststoffen, duurzaam productontwerp en circulaire kunststof ketens vertaal je je theoretische en praktische kennis naar activiteiten en resultaten. Je staat hiervoor regelmatig zelf in het lab, werkt veel samen met collega’s en bent ook in direct contact met de klant. Je analyseert je resultaten, trekt conclusies en schrijft rapportages voor de klant.

 

Wie zijn wij?

 

Polymer Science Park (PSP) is een internationaal innovatiecentrum voor de toegepaste kunststof technologie. PSP is een partner voor bedrijven die hun kunststoftoepassingen en processen willen verbeteren en willen streven naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering. Onze diensten zijn research & development, testen (extrusie, spuitgieten en analyses), netwerkevenementen en talentontwikkeling. PSP is een kennis gedreven organisatie, heeft labs met de nieuwste extrusie en analyseapparatuur en biedt een innovatieve en inspirerende werkomgeving met enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Ons team bestaat uit ongeveer 15 medewerkers en we zijn gevestigd in Zwolle.

 

Wat kan je van ons verwachten?

 

Bij PSP kun je zelf de leiding nemen over je eigen ontwikkeling en carrière pad. Het volgen van trainingen, workshops en conferenties, zodat je steeds sterker in je schoenen komt te staan en je netwerk vergroot. We steunen flexibele werkomstandigheden voor een gezonde privé/werk balans. Daarbij ontvang je een marktconform salaris passend bij de functie, je ervaring en kennis.

 

Wat verwachten wij van jou?

 

Je bent sterk gemotiveerd om bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame kunststof sector. Je bent een initiatiefnemer, resultaatgericht en kan werken onder druk. Vanuit de vraag van de klant kan jij een projectaanpak bedenken en een plan schrijven. De praktische uitvoering van opdrachten gedeeltelijk zelf oppakken is voor jou geen probleem en je vindt het leuk om in het analyse of extrusie/spuitgiet-lab aan de slag te gaan. Je kunt resultaten uitwerken en rapportages schrijven met de gebruikelijke programma’s zoals Excel. Je bent in staat om je kennis over te brengen op collega’s of klanten en zou dus ook trainingen kunnen geven. Je bent communicatief sterk, in zowel Nederlands als Engels, en kan zelfstandig werken.

Je hebt een opleiding afgerond op HBO of universitair niveau op het gebied van materiaalkunde, chemie, chemische technologie, werktuigbouw, polymeertechnologie of vergelijkbaar. Je bent startend of hebt een paar jaar werkervaring binnen het veld van toegepaste kunststoffen. Je weet veel over processen zoals spuitgieten en compounderen, recycling, kunststof materialen, productontwikkeling of circulaire kunststof waardeketens.

 

Selectie proces

 

Ga jij deze uitdaging aan? Stuur dan jouw curriculum vitae en motivatiebrief naar info@polymersciencepark.nl op of voor 15 oktober 2023. Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Manita van der Ploeg via info@polymersciencepark.nl of 085-48 37 800. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.