Terugblik: Werk duurzamer met recyclaat

 

Dinsdag vond onze workshop ‘Werk duurzamer met recyclaat’ plaats. Het was een geslaagde middag boordevol informatie. Wij organiseerden dit samen met Oost NL.
Tijdens de workshop werd de matrix tool gedemonstreerd die ontwikkeld is binnen het Interreg                project Di-Plast.

Het project

Erik Plaggenmarsch van Oost NL opende de workshop. Hij ging in op het project Di-Plast en welke mogelijkheden het biedt voor ondernemers. Zoals het vouchertraject waarvoor een aanvraag ingediend kan worden.
Hij bracht ook het nieuws dat er extra budget is vrijgemaakt voor een nieuwe voucher ronde. De vouchers ondersteunen bedrijven om meer gebruik te maken van kunststofrecyclaat met behulp van deze en andere tools.

Martine Bonnema van Polymer Science Park volgde hem op met een introductie van de matrix tool. De tool koppelt vraag en aanbod van recyclaat. Op basis van product specificaties kunnen de juiste recyclaat batches gevonden worden.

Ervaringen

Na de introductie nam Ben Knapen van Dyka het woord. Zij zijn momenteel bezig met een onderzoek binnen het Di-Plast project. Na een introductie over Dyka, ging hij in op het onderzoek. Zij hopen een oplossing te kunnen vinden voor het gebruik van recyclaat in afdichtdoppen voor pvc leidingen. Hij sprak over de huidige resultaten en problemen waar ze nog tegenaan lopen, zoals het vinden van de juiste kleur recyclaat. Nils Schut van Polymer Science Park werkt samen met Dyka om het gewenste resultaat te bereiken.

Parsa Tashacori van Hemmink bracht een mooie presentatie van de successen die zij hebben met het gebruik van recyclaat zoals een spijkerclip. Ook blikt hij vooruit naar de vele mogelijkheden die er nog liggen.

De hierboven genoemde ervaringen zijn mooie voorbeelden van de mogelijkheden die Polymer Science Park ondernemers biedt. Wij ondersteunen bedrijven bij innovatie. Meer informatie vind je hier. Ook een evenement van ons bijwonen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

 

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.