Nieuw lid Wittenburg BV ziet volop kansen binnen netwerk

Wittenburg BV, ontwikkelaar en producent van kunststof compounds, werd onlangs lid van het Polymer Science Park (PSP). Anne Looije-Traa, vice director, vertelt over wat Wittenburg doet, het lidmaatschap en de plannen van Wittenburg.

“Wittenburg ontwikkelt en produceert kunststof compounds die afgestemd zijn op de wensen van de klant. Onze compounds worden voornamelijk toegepast in hoogwaardige producten voor de medische, voedsel en babyverzorging industrie, maar we leveren ook compounds voor technische- of consumentenproducten zoals elektronica.”, vertelt Anne.

Anne: “Wij willen graag een goede ontwikkelingspartner zijn voor onze klanten. Dat doen we door met de klant mee te denken over de technische eisen van de toepassing, maar wij kijken ook naar de eisen vanuit wet- en regelgeving, kwaliteitseisen, duurzaamheid en andere mogelijke services. Zo leveren wij een totaaloplossing.”

Groep familiebedrijven

Wittenburg maakt deel uit van een groep van drie onafhankelijke familiebedrijven. Anne vertelt meer over deze groep familiebedrijven: “We werken met een grote diversiteit aan grondstoffen. Samen hebben we veel kennis van verschillende materialen, applicaties en verwerkingstechnieken in huis. Op het gebied van duurzaamheid proberen wij met de hele keten tot oplossingen te komen die minder belastend zijn voor het milieu en de kwaliteit van het leven verbeteren.”

Lid van PSP

Anne: “Meerdere keren kwamen we PSP tegen bij bijeenkomsten of beurzen. Verder vertelde een business development mederker ons meer over de organisatie. Onlangs besloten wij lid te worden!” Waarom wilde Wittenburg lid worden van PSP? Daar weten ze snel antwoord op: “Wij willen graag deel uit maken van het netwerk en we zien kansen om mee te werken aan duurzaamheidsprojecten. Verder kan PSP in de toekomst mogelijk specialistische onderzoeken uitvoeren voor ons, wanneer wij zelf bepaalde appartuur niet hebben.”

Elkaar versterken

De organisaties verwachten elkaar te kunnen ondersteunen op het gebied van duurzaamheid. “Wij weten wat er leeft en speelt bij klanten, eindgebruikers en leveranciers. Daarnaast hebben we goed zicht op de regelgeving. PSP is betrokken bij de nieuwste technische ontwikkelingen omtrent recycling en biomaterialen en kent de betrokken partijen en bedrijven. Dit vult elkaar mooi aan.”, deelt Anne. Verder staat Wittenburg open voor samenwerking en vragen vanuit het netwerk. “Dit zal een wisselwerking zijn, de samenwerking tussen ons en andere partijen zal de drijvende kracht zijn!”

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.