Waterbestendig honingraatkarton

Axxor heeft sinds juni 2017 een ruimte bij Polymer Science Park in gebruik. Het bedrijf produceert al bijna 25 jaar honingraat van karton in een pand op het industrieterrein. De Marslanden in Zwolle. Daarnaast heeft Axxor ook een fabriek in Polen en een in de VS. 99% van de productie in Zwolle wordt geëxporteerd.

Vroeger werd honingraatkarton voornamelijk gebruikt in binnendeuren, maar tegenwoordig zit het vooral in verpakkingen, meubels (o.a. IKEA meubels) en auto’s (o.a. hoedenplanken en kofferbak afdekplaten).

Naar aanleiding van diverse klantvragen, is Axxor begonnen met het ontwikkelen van honingraatkarton dat waterbestendig is. Er worden diverse testen gedaan met het toevoegen van polymeren aan het honingraatkarton. Hiermee wordt niet alleen een bepaalde mate van waterbestendigheid bereikt, maar het honingraat wordt ook sterker en is goedkoper en lichter dan de materialen die nu in de diverse industrieën worden gebruikt.

Bij Polymer Science Park heeft Axxor een machinelijn opgebouwd waarmee verder onderzoek op het gebied van productie ontwikkeling en de chemische samenstelling wordt gedaan. Hier worden ook demoproducten op gemaakt. In nauwe samenwerking met enkele klanten worden deze producten geanalyseerd en verder verfijnd voor verschillende toepassingen.

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 483 7800 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.