Polymer Science Park Nieuwsbrief september 2015
Bekijk deze email in uw browser

3DPrint EU

Wij kijken met veel plezier en voldoening terug op het 3DprintEU event, hét event van Noord-Nederland op het gebied van 3D printen- en scannen, van 10 september 2015.
Ons doel namelijk kennisuitwisseling, inspireren en ontwikkelingen delen, is ruimschoots behaald. Met inspirerende lezingen, pakkende pitches en fraaie stands hebben wij beslist een uitnodigend event neergezet voor de ruim 300 bezoekers die wij mochten ontvangen.
 
Terugkijken
Ga voor foto’s, tv-item(s) en een terugblik op het 3DprintEU-event naar onze website.
 
Congres 2016
In september 2016 organiseren we het 3DprintEU-event voor de vierde keer. Vanzelfsprekend wordt het weer een event met een mooie beursvloer, aansprekende thema’s en boeiende lezingen. Via onze website, twitter en facebook houden we u graag op de hoogte! We hopen u in 2016 weer te kunnen begroeten als bezoeker.
 
Tot ziens op het 3DprintEU-event in 2016!
 
 

PSP en Green PAC i-Lab openen de deuren tijdens Dag van de Chemie 2016


Op zaterdag 26 september vindt de 19de editie van de Dag van Chemie plaats. Een open dag voor iedereen die benieuwd/nieuwsgierig is naar de ontwikkelingen in de chemie. Vanuit onze samenwerking PSP en Green PAC iLab grijpen wij deze dag met open armen aan om te laten zien wat wij allemaal doen! De poort is geopend van 11:00 uur tot en met 15:00 uur.
Bent u nieuwsgierig wat er op het Polymer Science Park en op het Green PAC iLab gebeurt? Heeft u  altijd al eens willen weten hoe een 3Dprinter werkt of wat men allemaal kan maken van kunststof? Bezoek ons dan en laat u verrassen. Spreek daarnaast met enthousiaste (jonge) ondernemers over hun producten en de creativiteit die daar bij komt kijken en laat uw kinderen het speelgoed van Plokko ontdekken.  Wees welkom, toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

Hardenberglezing

De Hardenberglezing wordt jaarlijks door Hogeschool Windesheim, in samenwerking met de gemeente Hardenberg en een aantal regionale bedrijven georganiseerd. Anders dan voorgaande jaren, vindt de Hardenberglezing dit jaar op twee locaties plaats. Op de Campus van Windesheim vinden een tweetal workshops plaats, verzorgd door lectoren van diverse kenniscentra. Na een gezamenlijk buffet staat een bezoek aan het Polymer Science Park (PSP) op het programma. Tijdens het bezoek demonstreren medewerkers en studenten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek en ondernemen. De lezing eindigt met een netwerkborrel.
 
De Hardenberglezing is donderdag 6 oktober van 16:00 tot 21:00 uur. Aanmelden kan vóór 1 oktober via deze link

Hardenberglezing

8 oktober 15  |   Zwolle

 

Ontbijtsessie Ommen

18 november 15 | Ommen


 

Proeftuin Recycling

Start van het landelijke project specificaties voor maalgoed en recyclaten

Om te weten of een bepaald recyclaat gebruikt kan worden in een toepassing is het voor de verwerker van belang om de kwaliteit te bepalen. De nu gehanteerde methoden geven beperkte informatie. Wanneer recyclaat met bepaalde eigenschappen nodig is voor bv het maken van een buis, wordt dit nu veelal bereikt door oud buizen-grade materiaal te versnipperen.
 
Idealiter zou recyclaat geleverd moeten worden met een datasheet. En met reële specificaties. De gevraagde specificaties zijn namelijk vaak hoger dan noodzakelijk, omdat ze zijn bepaald op basis van het eindproduct en niet op basis van de randvoorwaarden van de toepassing.
 
In het project specificaties voor maalgoed en recyclaten wordt gestreefd naar generieke specificaties voor maalgoed en recyclaten die gebruikt kunnen worden door aanbieders en inkopers. Belangrijk uitgangspunt is maalgoed en recyclaten te vermarkten aan de hand van hun specifieke eigenschappen in plaats van te relateren aan virgin materiaal.
 
Het Polymer Science Park zal het project leiden in samenwerking met het NRK en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het project past binnen het Ketenakkoord Kunststoffen Kringloop en de NRK Kansenkaart 2012-2030.
Beoogd wordt om in de waardeketen meerdere partners te betrekken. Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met Mireille Kinket m.kinket@polymersciencepark.nl

Cluster Kunststoffen en Sensoren

Slimme producten, machines en robots met steeds nauwkeurigere, kleinere en energiezuinigere sensoren opereren in flexibele (productie)netwerken waarin zij met ons en met elkaar communiceren. Ze bieden exponentieel groeiende kansen voor nieuwe functionaliteiten en genereren een constante datastroom van gebruiksgegevens waarmee producenten hun producten kunnen personaliseren, klant-specifiek kunnen maken.
 
Slimme producten, machines en robots leiden ook tot geheel nieuwe business modellen en samenwerkingsvormen en een totaal andere manieren van produceren. Met gevolgen voor de complete waardeketen, voor mens en machine. Productie wordt sneller en slimmer. Concurrentie zal steeds minder gaan over de prijs alleen. Door te weten hoe klanten de producten gebruiken, kan het product daarop worden aangepast en eventueel worden uitgebreid met een dienst of service. Verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties (het ‘internet of things') zullen een belangrijke rol gaan spelen.
 
PSP is nu actief met een aantal kennisinstellingen een cluster aan het vormen op de cross-over kunststoffen en sensoren met als doel om bedrijven uit de verschillende sectoren met elkaar in contact te brengen en met de state of the art kennis slimme duurzame processen en producten te ontwikkelen.
 
Als u zich afvraagt hoe u uw bestaande producten intelligenter kunt maken? en/of hoe u nieuwe intelligente producten kunt ontwikkelen? Neemt u dan contact op met Ed Flohr via 038-8534810.
.

Uitbreiding Team PSP

Sinds begin september hebben wij Koen Hermans als projectleider en uitvoerder binnen ons team en
zijn er weer op verschillende projecten een 13 tal stagiaires actief van Hogeschool Utrecht, Deltion College, Saxion en Hogeschool Windesheim.
.
Copyright © 2014 Polymer Science Park, All rights reserved.

Onze gegevens zijn:
www.polymersciencepark.nl


Uitschrijven    Uw gegevens aanpassen 
 
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Web
Web
YouTube
YouTube